Community Supported Agriculture op de Biobeurs

Een directe relatie met de consument opbouwen levert nieuwe kansen voor afzet. Direct(er) contact met consumenten geeft veel voldoening: Je krijgt waardering voor inspanningen als biologisch ondernemer. Veel boeren blijken het veel leuker te vinden dan ze dachten om mensen te betrekken bij hun werk. Ieder heeft daar natuurlijk zijn eigen manier voor, een balans vinden tussen mensen op je bedrijf en rust en gefocust kunnen werken is daarbij een kunst. DOOR: KLARIEN KLINGEN

Workshop verzorgd door het CSA netwerk en de Biotuinders, beide net als Toekomstboeren onderdeel van de Federatie voor Agroecologische Boeren.  Luister naar de ervaringen van twee ondernemers die verbonden zijn aan het CSA netwerk Nederland en vereniging de Biotuinders. Wietse Bakker van CSA LandinZicht verbreedde samen met mede ondernemers zijn CSA met pluimvee, zuivel, vlees en bloemen. Bregje Hamelynck runt een CSA tuinderij met daaraan verbonden een heuse voedselcoöperatie. De sprekers delen hun ervaringen over hun CSA’s, en over het proces om leden te betrekken: wat werkt? Ook hoor je tijdens deze workshop over de mogelijkheden die het CSA Netwerk kan geven bij het starten van een CSA en over de optie om met het Local Food Works platform je eigen voedselcoöperatie te beginnen. Workshop door het CSA netwerk en Vereniging de Biotuinders, beide onderdeel van de Federatie voor Agroecologische Boeren.

Sprekers
Bregje Hamelynck – CSA tuinderij Ús Hôf, voedselcoöperatie Ús Iten
Wietse Bakker – CSA LandinZicht, lid Vereniging de Biotuinders

wo 22 jan | 10.30 – 11.30 | Workshopruimte C
Workshop is onderdeel van de Biobeurs, Ijsselhallen Zwolle