De Glinstertuin aangeboden ter overname

Doordat ik het wat rustiger aan wil gaan doen, en andere doelen in mijn leven (zoals reizen) wil verwezenlijken, ben ik op zoek naar enthousiaste en energieke mensen, die mijn tuin verder vorm willen geven/voortzetten. De tuin ligt op de Gelderse Vallei, ten zuiden van het dorpje De Glind. Het is een biologische bloemen (pluk-)tuin, met ook groenten en kruidenteelt, fruittuin. De tuin omvat verder diverse thema’s, zoals culinaire, medicinale- en verfplanten. En een meditatietuin/stiltetuin. Educatie en duurzaamheid, soortenrijkdom voeren de boventoon. Oppervlakte: 7000 m2. Grondsoort: lemige zandgrond. Humuslaag; ca. 50 cm. De tuin verkeert in prima staat van onderhoud. Huidige pachtprijs: 672,- per jaar. Verpachter: De Rudolphstichting. Overname bestaande structuur, met bijbehorende planten/struiken/hagen/bron-installatie. Overname-som: n.o.t.k. Aanvaardig: in overleg, vanaf febr. 2018. De tuin moet representatief zijn (blijven-) binnen het zgn. bio-belevingscluster. Bestemmingsplan: agrarisch. Profielschets: ondernemer(-s) pachter die vanuit eigen vakgebied de Glinstertuin als medium wil en kan inzetten om –onder meer- een bijdrage te leveren aan de jeugdhulp die in het dorp en aan de regio wordt geboden. Voorwaarde: biologisch werken, d.w.z. zonder gebruik van kunstmest en/of chemische bestrijdingsmiddelen.

Nadere informatie over de tuin: www.vvvleusden.nl/ontdek-leusden/bezienswaardigheden

Adres van de tuin: Boshuisweg, De Glind (tegenover fruittuin Très Jolie)

Er is een drone-opname van ca. 2 minuten beschikbaar, waarop je een duidelijk beeld krijgt over ligging, inrichting en structuur, die je kunt aanvragen bij serieuze belangstelling; te openen met We Transfer.

Voor nadere info: Henk Linde (huidige pachter), L. Nicasiusdwarsstraat 8, 3818 ND Amersfoort. henklinde@ziggo.nl; tel. 033-4627789 of 0634306262