Meedoen

Wil je naast onze vereniging steunen ook actief meedoen met het versterken van de vereniging, dan kan je je aansluiten bij een van onze werkgroepen. Binnen een werkgroep werk je samen met het bestuur en andere leden aan een concrete taak. Hieronder vind je voor welke actuele klussen we nu hulp nodig hebben, hoe je kan aansluiten bij terugkerende activiteiten, en hoe je bij kan dragen aan projecten. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om zelf een initiatief aan te dragen.

Actuele klussen 

Soms hebben we hulp nodig bij een klus die we niet binnen het bestuur alleen kunnen oplossen. Samen met alle leden hebben een hoop kennis in huis en die willen we graag inzetten. Kan jij ons helpen? Stuur dan een mailtje naar info@toekomstboeren.nl.  Op dit moment (november 2021) zoeken we hulp voor de volgende klussen:

Hulp gezocht met de financiële administratie
Recentelijk hebben we een automatische incasso knop voor op de website gebouwd. Dit gebruiken we graag als basis om ook onze financiële administratie verder te professionaliseren. Ben jij handig met getallen en wil je de vereniging van binnenuit leren kennen? Vooral rondom de ALV in februari/maart kan er het een en ander aangepakt worden. We kijken uit naar je mailtje.

Doorlopende activiteiten

Wil je een Boerenvuur:
Ben je fan van de BoerenVuren? Wil je een groep toekomstboeren ontvangen op jouw landbouw plek? Of is er een boer waar je heel graag een BoerenVuur zou willen hosten? Organiseer het zelf! Je prikt met de host en in overleg met het bestuur een datum, je denkt na over het te voeren gesprek, en je regelt (met elkaar) praktische dingen als drinken, (potluck) eten, vuur. Hier lees je meer over hoe je een BoerenVuur kan organiseren. Als je wel een idee hebt maar wil dat het bestuur het organiseert kan dat ook, laat maar horen! 

Werkplaats Agroecologie:
Met een groep toekomstboeren werken we aan technieken die bij ons passen: kleinschalige mechanisatie, handige gereedschappen die we zelf kunnen bouwen en of repareren, technieken waardoor minder inputs gebruikt worden, kortom: agroecologische praktijken. Doe je mee? Sluit aan bij onze Signal groep of mail naar info@toekomstboeren.nl om deel te worden van de werkplaats agroecologie.

Portretten schrijven:
Ben je zelf een toekomstboer en wil je meer zichtbaarheid voor je verhaal? Ken je een toekomstboer die wel wat meer aandacht mag krijgen? Maak een portret! Hier kan je zien hoe de portretten er uit kunnen zien. 

Bestuurslid worden:
Heb je affiniteit met besturen, houd je van netwerken en wil je de vereniging op een intensieve manier leren kennen? Meld je dan aan om aspirant bestuurslid te worden. Je draait mee met het bestuur en na een paar weken kijken we met elkaar of het goed past. Zoja, wordt je tijdens de eerstkomende ALV voorgedragen aan de leden.

Scriptie of onderzoek:
Binnen Toekomstboeren doen we specifiek onderzoek naar agroecologie. Wil je je scriptie schrijven over thema’s zoals toegang tot land, sociale rechtvaardigheid en boer-burger relaties? Of heb je hier al onderzoek naar gedaan en wil je dit verder uitbouwen? Stuur dan een mail naar info@toekomstboeren.nl, dan kijken we graag verder of het onderzoek aansluit binnen een van onze werkgroepen.

Projecten:

Bij Toekomstboeren werken we aan verschillende projecten met een politieke, sociale of ecologische missie. In een project werk je samen binnen een specifieke werkgroep onder begeleiding van een bestuurslid. Ook werken we voor projecten vaak samen met andere verenigingen en instanties. Afhankelijk van het project zijn wij op zoek naar mensen die op verschillende niveaus kunnen helpen, van algemene taken tot mensen met specifieke kennis.

Land 
Land, toegang tot land, grondprijzen, de pachtwet, zijn key issues voor Toekomstboeren. En ook dé sleutel tot positieve verandering van het landbouw en voedselsysteem. Help je ons? Check Toekomstboeren.nl/land

Duurzame Lokale Afzet
Waar burgers zich kunnen verbinden aan onze duurzame landbouwpraktijken ontstaat begrip en kunnen we steun vragen wanneer we die nodig hebben. Met het ‘Goed Punt!’werken makers en eters samen aan nieuwe afzetpunten voor duurzaam voedsel in Wageningen, Ede en Renkum. Het project is een initiatief van biologische boerderij Veld en Beek, de Stadsbrouwerij Wageningen, pluktuin de Bosrand, en de gemeentes Ede, Wageningen, en Renkum. Lees meer

Menu