Startende kleinschalige groentekweker zoekt hulp

Hi! Mijn naam is Marjolein en sinds januari 2020 ben ik in het diepe gesprongen door op een halve hectare net boven Vreeland te starten met een ecologische kwekerij in eetbare gewassen. Gangbare groenten, onbekende kruiden, planten en producten, voor particulieren en restaurants, is de opzet en afgelopen jaar heb ik aan de weg getimmerd voor bekendheid bij potentiele klanten (www.veldlof.nl en op fb en insta). Dit groeit organisch en gestaag. De tuin maakt echter nog geen winst, maar ik geloof er wel in dat dit uiteindelijk mogelijk is met de juiste keuzes. De plek en mijn aanpak hebben veel potentie, maar ik loop er tegenaan dat ik maar alleen ben en er maar een beperkt aantal uren in een dag zitten, voor de tuin en alle goeie ideeën die ik heb 🙂 Daarom zoek ik een enthousiaste persoon, die met mij deze plek, de teelt en potentie naar een hoger plan wil trekken.

Kennis van kweken is niet vereist, maar een Gevoel voor planten, de intentie tot leren en een observerend vermogen zijn wel belangrijk. Verder hou je van aanpakken, maar kun je ook secuur werken. Tot slot is passie voor permacultuur en natuurlijk kweken, het bijdragen aan balans en een respect voor bodemleven belangrijk, en is een match tussen onze persoontjes ook van belang. De tuin ligt net boven Vreeland en is met OV niet echt bereikbaar. Ik pacht de grond van de eigenaren van een voormalig boerderij die er een woonhuis én praktijk aan huis hebben gevestigd (www.landzichtvreeland.nl). Het is daarom ook van belang dat je je bewust kunt aanpassen aan de patiënten die gebruik kunnen maken van de tuin als uitwaai en plek om tot rust te komen.

Is je interesse gewekt, neem dan contact op voor een kennismaking
info@veldlof.nl