Wie we zijn

Hieronder vind je korte portretten van leden die heel actief zijn binnen de vereniging. Een aantal van hen zijn er al sinds het begin bij!

Jildou

Jildou
– kennisuitwisseling en coördinatie –
Ik heb al vele omzwervingen gemaakt in de landbouw; onder andere als herder op de Utrechtse Heuvelrug. Nu doe ik deeltijd Warmonderhof, en loop ik stage op een biologische melkveehouderij. Ik vindt Toekomstboeren fantastisch door de fijne groep positieve, kleurrijke en hartelijke mensen. Binnen de vereniging hou ik me bezig met het ontwerpen en faciliteren van bijeenkomsten, en kennisuitwisseling mogelijk maken. Verder werk ik aan de algemene coördinatie, en vind ik het een uitdaging om te bedenken hoe we als vereniging kunnen groeien, op een manier waarbij Toekomstboeren echt iets van alle leden is.

Mali

Mali
– toekomstboerin –
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed feugiat consectetur pellentesque. Nam ac elit risus, ac blandit dui. Duis rutrum porta tortor ut convallis. Duis rutrum porta tortor ut convallis.

Rick

Rick
– website, foto’s –
Als kind al te vinden in m’n “eigen” tuintje op de zandgrond in de achterhoek. Na de Warmonderhof opleiding in de polder en paar jaren op de Zeeuwse klei nu werkzaam als Tuinder op Biologische Tuinderij de Es in Haaren (Noord-Brabant). Voor toekomstboeren help ik bij ontwerp van de “Online berichtgeving” en ga ik op pad als Fotograaf. Toekomstboeren is een leuke groep mensen die samen allemaal in de landbouw (willen) werken, het is leuk om met elkaar over verschillende vraagstukken te hebben en daarnaast het ook gewoon heel gezellig te hebben.

Anne

Anne
– website, foto’s, bundel –
Tijdens mijn bachelor-stage heb ik een paar enthousiastelingen leren kennen die al jaren met het idee van een (toekomst)boeren vereniging rondliepen. Toen het idee eindelijk concreet werd mocht ik vanaf het begin meedraaien met de brainstorm sessies, visie vorming en het schrijven van boerenverhalen. Ik ben (nog?) geen boer, maar toekomstboeren inspireren mij altijd weer opnieuw en ik ben trots dat ik mijn vaardigheden door en voor de vereniging verder kan ontwikkelen.

Klarien

Klarien
– toekomstboerin –
Ineens besefte ik: ik wil niet práten over een landbouw die koolstof in de bodem opbouwt, biodiversiteit vergroot, en die ontwikkelingslanden met rust laat, ik wil die landbouw maken! Sindsdien ben ik actief als tuinder en melk ik koeien. Nu, acht jaar en nog een bijzondere Brazilië ervaring verder, heb ik zin om mijn eigen paradijsje te gaan bouwen… Als toekomstboeren doen jij en ik belangrijk werk: we leggen koolstof vast in de bodem, we faciliteren biodiversiteit en we ontwikkelen mensvriendelijke landbouw. De ruimte die daarvoor nodig is moeten we durven vragen. Dat durven, die emancipatie, daar wil ik met elkaar voor gaan als vereniging Toekomstboeren.

Leonardo

Leonardo
– strategie en redactie –
In 2013 begonnen we met de overtuiging dat goeie ontwikkelingen van onderop komen, en vooral van de toekomstboer! Wij wouden dit versterken de toekomstboer zichtbaar te maken. Door toekomstboeren aan elkaar te verbinden. En door regels en beleid die toekomstboer tegenwerken te veranderen. We gingen portretten maken, zetten de vereniging op, organiseerden vele soorten (boeren)-bijeenkomsten en smeedden politieke allianties met bijvoorbeeld Voedselanders en La Via Campesina. We zijn er nog niet, maar de toon is gezet. Dit jaar heb ik het geluk te mogen werken en leren van een bondgenoot en s ’werelds grootste agro-ecologie beweging, in Brazilië.

Henk

Henk
– penningmeester –
Via tuinieren, bos en natuurbeheer en chimpanzees ben ik aanbeland bij de Warmonderhof en actief geworden bij Toekomstboeren door mee te helpen aan de Permacultuurbundel. Daarna ook verscheidene activiteiten georganiseerd en al twee keer voor Toekomstboeren naar een meeting geweest van La via Campesina. Op dit moment houdt ik ook de penningen bij van de vereniging. Het is enorm inspirerend om met deze groeiende groep Toekomstboeren bezig te zijn!

Jeannette

Jeannette
– land, proces en inspiratie –
Tijdens mijn eerste toekomstboeren bijeenkomst in Amsterdam was ik gelijk verkocht; wat een sfeer, betrokkenheid en enthousiasme van al die toekomstboeren bij elkaar! Vanaf dat moment actief betrokken. Vooral bij projecten gericht op toegang tot land en natuurlijke landbouw. Zo mocht ik naar een bijeenkomst van Via Campesina. Heel inspirerend om toekomstboeren uit heel Europa te ontmoeten! In nederland haal ik veel inspiratie uit de BoerenVuren en Landmarkten! Daar hoorde ik vaak “gewoon beginnen”. En dat doe ik nu! Ik ben heel kleinschalig een eigen csa gestart. Zo hoop ik weer anderen te kunnen inspireren!

Esther

Esther
– emailcontact, vraag en aanbod –
Na mijn bachelor biologie en biologische landbouw ben ik begonnen met de deeltijd aan de Warmonderhof. Nu leer ik professioneel biologische groenten telen en hoe je een zelfoogsttuin draaiende houdt. Mijn droom voor de toekomst is om met een aantal mensen een gemengd bedrijf te hebben, met groenten, fruit en geiten.
Mijn interesse in het samen-brengen van mensen in de zoektocht naar land bracht mij bij Toekomstboeren. Ik ben blij om te zien hoe vaak het toekomst-boeren lukt om de plek te vinden waar ze hun droom kunnen waarmaken.

Elske

Elske
– toekomstboerin –
Hoi mede-toekomstboeren! Ik ben Elske en na mijn studie biologie en landbouwsociologie aan de WUR, brak me de klomp: wat doe ik op kantoor..? Dankzij fantastische toekomstboeren (dank jullie wel!!) durfde ik ’t roer om te gooien. Inmiddels werk ik in de mooiste tuin van Nederland (Ommuurde Tuin in Renkum), en ben ik actief bij de Boerengroep en Toekomstboeren. Ik vind het fantastisch om al die inspirerende boerenbewegingen te ontmoeten en te werken aan voedselsoevereiniteit. Zelf droom ik van een kleinschalige Toekomstboeren-boerderij en een mooie beweging in Nederland. Ik zie je bij ‘t BoerenVuur!

avatar

Jij?
– toekomstboer/in –
Graag zouden we hier meer leden willen voorstellen. Wil je ook actief worden binnen de vereniging? Kom dan naar onze events en laat ons weten dat je een van de gezichten van de vereniging wilt worden. Hopelijk tot snel!
Menu