10 september: Cursus Kleinschalig Kippenhouden

Ben jij tuinder of boer en vind je het belangrijk om de kringloop op je bedrijf meer te sluiten? Wil je hier op een lokale en ecologische manier invulling aan geven? Of zoek je naar een meer divers productaanbod voor jouw klanten en een sterker verdienmodel voor je bedrijf? Verdiep je dan in het houden van kippen als neventak. In deze vijfdelige cursus leer je alles wat je nodig hebt om op een kleinschalige, professionele manier kippen te houden.

Deze cursus is bedoeld voor jou als tuinder/boer die wil verkennen of kleinschalig kippenhouden iets is voor op jouw bedrijf. Ook als je al weet dat kippen houden iets voor jou is, is deze cursus geschikt voor jou: je krijgt naast een schat aan informatie ook handvatten aangeboden om zelf aan de slag te gaan met een bedrijfsplan en ontwerp voor deze neventak, passend binnen jouw bedrijfsvoering. Tenslotte is deze complete cursus ook waardevol voor als je momenteel al kippen hebt, of hebt gehad: met deze nieuwe informatie kan je je bedrijfsplan herzien, verbeteren en/of kippen een nieuwe kans geven op de tuinderij/boerderij. Wanneer het goed staat, kan het namelijk een mooie manier zijn om op agro-ecologische wijze de lokale kringloop verder te sluiten en meer diversiteit te creëren op je bedrijf! 

Doe alle kennis op die je nodig hebt, zodat je de fouten die vele anderen maken vóór bent. Op die manier zijn de kippen bij jou verzekerd van een goed leven en houd jij tijd, geld en energie over voor andere dingen!

Meer informatie vind je hier.