12 Mei: Women in Agriculture/Vrouwen in de Landbouw

Op 12 mei (20:00 – 21:30) organiseert Boerengroep het tweede deel van de kort-serie over Vrouwen in de Landbouw. Nadat we vorige week kennis hebben gemaakt met de inspirerende vrouwen die de beweging van voedselsoevereiniteit in Chile leiden, gaan we komende week graag in op Nederland. In Nederland is slechts 6 procent van de landeigenaren een vrouw. Hoe komt dat? En hoe is de vrouwenstrijd gelinkt aan de ontwikkelingen in de landbouw in de laatste decennia? Wat is de rol van vrouwen in de agroecologische beweging in Nederland? 

Onder andere deze vragen willen we tijdens het evenement toelichten, en daarvoor hebben we Riky Schut-Hakvoort uitgenodigd, zij heeft onderzoek gedaan naar de rol van vrouwen in de landbouw en armoede bij boeren, en was tevens bij de oprichting van La Via Campesina. Zij zal geïnterviewd worden door Margriet Goris, ook een boerendochter en onderzoeker bij Wageningen Universiteit. Na dit interview geven we het woord aan Klarien Klingen, die haar persoonlijke ervaringen als agroecologische boerin kan delen. Natuurlijk is er ook tijd voor vragen en ervaringen vanuit het publiek. 


Mis dit belangrijke gesprek niet, en registreer je hier:  https://forms.gle/j1kgjJzsPSkXowUu8

Link naar het Facebook evenement:  https://www.facebook.com/events/272407994603326/

Het evenement zal in het Engels en Nederlands plaatsvinden. Als er vragen of opmerkingen zijn, stuur dan een bericht naar st.boerengroep@wur.nl.