14 juni Boerenvuur Amsterdam met La Via Campesina

Op vrijdag 14 juni hebben we een uitgebreid boerenvuur met een ochtend- en een middaggedeelte. Ook ontvangen we een delegatie van La Via Campesina. Leden van Toekomstboeren krijgen de unieke gelegenheid om deze te ontmoeten en mee in gesprek te gaan.

In de ochtend gaan we naar Pluk! Een van de tofste CSA’s van het land. Daar krijgen we een verhaal van agroecolgisch boer en activist Edu, over hoe zij proberen de landbouwbeweging meer solidair te maken en over hoe je met no-dig en zelfoogst en kweek en mensen uit de stad kan omgaan, bijvoorbeeld, of andere dingen die je wil weten.

Tijdens de lunch (meld je aan!!! via info@toekomstboeren.nl als je erbij bent) hebben we een ‘sharing circle’ gesprek met agroecologische boeren van over de hele wereld, er is namelijk een degelatie van La Via Campesina boeren(organisers) aanwezig. Kom ook! Het wordt tof!

In de middag zet de Boerenvuur zich voort als Boerenwerkplaats in het zeer nabij gelegen Lutkemeer. Kom ook je tuingereedschap repareren! Dit onderdeel doen we samen met “reimagining food future”. Let op: hier moet je je apart voor aanmelden!

Er is een half uur tussen de twee activiteiten om je te verplaatsen, geef bij aanmelding meteen even aan of je carpool biedt of zoekt.

vrijdag 14 juni
10:00 – 13:30 Rondleiding en Boerenvuur op Pluk! CSA
14:00 – 18:00 Boerenwerkplaats: maak en repareer je gereedschap

I.v.m. lunch graag aanmelden via info@toekomstboeren.nl, incl carpool info. Adres Pluk: Tom Schreursweg 48, Amsterdam