2 stageplaatsen in regeneratieve proeftuin van Boerderij de Eenzaamheid (vlakbij Leiden)

Wij runnen een boerderij op een eiland, met koeien, kaas en een droom: een regeneratief polderlandschap. In 2020 zijn wij gestart met het herontdekken van de relatie tussen koeien, kaas en klimaat. Kunnen die wél duurzaam samengaan?

Als onderdeel van deze transitie zijn we vorig jaar begonnen met een kleinschalige “no-dig” CSA tuin, waar we een groot aantal variëteiten van groenten, bloemen en kruiden produceerden voor 15 oogstdeelnemers. Voortbouwend op dat succes breiden we dit jaar uit naar 60 oogstdeelnemers waarmee we een op zichzelf rendabel bedrijfsonderdeel opbouwen in aanvulling op de melkveehouderij.

De tuin wordt gerund door Eske. Na een studie psychologie heeft zij met (online) cursussen bij Ridgedale Permaculture en Bodemzicht en veel uren in de tuin de nodige ervaring opgebouwd om dit bedrijfsonderdeel zelfstandig te runnen.

Wij zoeken 2 enthousiaste, hardwerkende en leergierige stagiairs voor 2 à 3 dagen in de week vanaf maart / april t/m oktober (afwijkende periode is mogelijk in overleg). De vrijdagen zijn het belangrijkst ivm oogsten. Je zal aan de slag gaan met alle aspecten van de tuin, van zaaien tot oogsten en de pakketten. Ook bij de melkveehouderij en de kippen (deze week komt onze kippencamper naar de boerderij) kan af en toe geholpen worden.

Zie jij jezelf bijdragen aan onze boerderij en transitie en wil je onderdeel uitmaken van een vrij, verantwoordelijk en vindingrijk team, mail dan naar boerderij@deeenzaamheid.nl.

Voor meer informatie kun je eens een kijkje nemen op www.boerderijdeeenzaamheid.nl en / of https://www.hetkanwel.nl/boerderij-de-eenzaamheid/

Groe(n)ten,
Eske & Joost