Werk- en leerplek gezocht

Ben je toekomstboer en zoek je een enthousiaste, leergierig en gemotiveerd medewerker voor de volgende groeiseizoen? Dan zoek ik op jou!

Ik ben Linda (27), oorspronkelijk uit Italië en ik wil in de toekomst boerin worden.
Na jarenlang werk in de theoretische aspecten van voedselproductie (eerst studie en daarna bij een adviesbureau), heb ik nu een sterke behoefte om de praktijk in te gaan. Om deze reden zoek ik vanaf volgende groeiseizoen (en mogelijk eerder) een werk- en leerplek bij een biologische tuinderij, plantenkwekerij of biologische boerderij.

Ik heb al zeker wat praktische ervaring vooral met ‘market gardening’ en CSA: ik heb vaker als vrijwilliger gewerkt in boerderijen in de buurt. De langste ervaring was een 4-weken stage op een boerderij in Oosterrijk waar ik voltijd heb gedraaid. Daarnaast breng ik met mij veel kennis door mijn afgeronde opleiding plantenwetenschappen bij de WUR en werk als projectcoördinator bij een adviesbureau in de plantensector: hier heb ik veel ervaring met planning en coördinatie van diverse activiteiten en projecten opgedaan.
Maar het belangrijkste is dat ik ontzettend enthousiast ben en niet kan wachten om letterlijk met poten in de klei (of zand, of veen) te staan. Ooit wil ik mijn eigen duurzame tuinderij beginnen, dus dit lijkt me een goede eerste stap.

Ik woon in Wageningen dus iets in de buurt zou fantastisch zijn maar steden/dorpen in de buurt is zeker mogelijk: Arnhem, Utrecht, Nijmegen, Amersfoort…

Heb je zelf een boerderij of weet je van iets? Ik hoor graag over mogelijkheden en ideeën.

Linda Calciolari
lin.calciolari@gmail.com