Aanbod grond voor biodynamische tuinderij/Gevraagd dus een tuinder.

We zoeken een BD tuinder die een eigen onderneming wil starten op ongeveer 2 hectare tuin/landbouwgrond. Over de invulling en het succesvol opstarten van de onderneming willen we graag met je meedenken. Wij zien voor ons dat na een tijd van ontwikkelen en opstarten er afzet door jouw bedrijf plaats zal vinden naar: particuliere abonnees, lokale keukens en naar lokale winkels en restaurants.

Over ons
In Vrouwbuurtstermolen, een buurtschap 10 km ten Noordwesten van Leeuwarden, bevindt zich de voormalige Kooi-aap fabriek van 6000m2. We noemen deze plek nu Kooi-aap Plant!. Het droombeeld dat we voor ogen hebben is “een prachtig buurtschap, met haar biologische graanmolen aan het Elfstedenwater, het restaurant voor biologische voeding, de boerderij met haar kaaswinkeltje, de minicamping voor gasten, het kassencomplex voor groenten en de Kooi-aap Plant!. Bij Kooi-aap Plant! werken duurzame bedrijven, is een fruitgaard en moestuin, is er plek voor dieren en wordt er op het achterliggende land (circa 40 ha) op natuurvriendelijke wijze het land bewerkt en verzorgd. In de buurtschap wordt onderling samengewerkt en deze plek is voor haar bewoners en bezoekers een wonderschone oase.
Dit toekomstbeeld willen we uitwerken met de betrokkenen.

In en om Kooi-aap Plant! huizen op dit moment de Wetlands gallery, fotostudio Henk Bleeker, de Kooi-aap kultuurfabriek concertzaal, een timmerbedrijf, de tuinwerkplaats met moestuin, grasveldjes en fruitbomen. Eind 2021 is opgestart de productiekeuken genaamd “Een mooie plantaardige dag”. Daar maken ze veganistische gerechten. En ook start binnenkort de productie van de Cabiner, een tiny house van karton. Daarnaast is er is nog heel veel ruimte voor andere bedrijven vanaf 2022. Verder is er plek voor (mini)events zoals workshops, retreats, lezingen en markten. Mits ze passen binnen het gedachtegoed van Kooi-aap Plant!

Ook treffen we voorbereidingen om 2 hectare landbouwgrond klaar te maken voor natuurvriendelijk tuinieren. En daarnaast is er nu al de mogelijkheid voor het ontwikkelen van een moestuin van 0,3-0,5 ha.

Verder is er nog de mogelijkheid om te leren van en samen te werken met een Thaise biologische groentenkweker in het kassencomplex binnen de buurschap.

We zijn een ondernemende familie en helpen graag een ondernemende tuinder in zijn/haar droom om zo bij te dragen aan de Vrouwbuurtster oase.

Wat we verwachten van jou..
– De wil om een eigen onderneming te voeren
– Gemeenschapszin, inventiviteit, creativiteit, nieuwsgierigheid, onderzoeken, grenzen willen verleggen en mogelijkheden willen zien
– Het ontwikkelen van een bd tuinbedrijf vanaf nul

Wil je in contact met ons komen: Stuur dan een presentatie van jezelf en jouw ideeën naar kooiberber@gmail.com