11 oktober ACTIE Rabobank

Op woensdag 11 oktober komen Greenpeace en Extinction Rebellion samen in actie tegen de Rabobank.

Wat is er aan de hand
Rabobank doet zich graag duurzaam voor, maar investeert al decennialang miljarden in megastallen, kunstmest, landbouwgif en de veevoederindustrie. Het gevolg is wereldwijde natuurverwoesting, dierenleed, schending van mensenrechten en een enorme uitstoot van broeikasgassen. In Nederland zitten we midden in een stikstofcrisis en boeren zitten opgezadeld met torenhoge schulden. Daarom eisen we van Rabobank: stop met de financiering van deze verwoesting en start met het betalen van de schade.

Meer informatie vind je hier en hier.

Acties door het hele land
We komen massaal én vreedzaam in actie op woensdag 11 oktober. Acties vinden plaats door het hele land. Via ons Telegram kanaal houden we iedereen op de hoogte zodat ze weten waar ze zich kunnen aansluiten.

Grote demonstratie
Naast deze lokale acties, vindt er ook een grote geregistreerde demonstratie plaats bij het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht vanaf 12 uur. Het wordt een fantastische dag met een vol podiumprogramma en een diversiteit aan sprekers.Hoe je ons kunt helpen

Door onze oproep te delen met jullie achterban, de leden van jouw boerderij/tuinderij, je collega’s, werk je mee aan een brede beweging voor verandering in de landbouw en een groenere toekomst. Wat kun je doen?

● Deel de aankondiging in je nieuwsbrief of op social media.
– Je kunt een van de afbeeldingen gebruiken uit deze map.
– Bij voorkeur in de week van 25 tot 30 september, maar doe waar past in jullie eigen content planning

● Of deel een van onze posts op social media:
– Extinction Rebellion: TwitterInstagramFacebook
– Greenpeace: TwitterInstagramFacebook

● Tag @XRLandbouw of @GreenpeaceNL of geef een seintje van je post.
– Zo kunnen wij en onze honderden actievoerders jouw bericht weer verder delen

● Tot slot; spreek je steun uit als organisatie voor onze oproep.
– Vul dit formulier in om als organisatie (publiekelijk) steun te betuigen aan onze oproep aan Rabobank. Toekomstboeren komt hierbij. Maar misschien kan jouw duurzame lokale buurtclub steunen? Of je eigen boerderij vereniging? Staan de organisaties waar jij lid van bent, naast Toekomstboeren, er al op?