ALV en BoerenVuur 25 april verslag

Met een mooie gemixte groep van deelnemers aan de agroecologiecursus en Toekomstboeren leden kwamen we bijeen op de sfeervolste tuinderij van Nederland: de Ommuurde tuin in Renkum. DOOR: ROWENA VAN DOORN / KLARIEN KLINGEN

Onder een sjieke stretchtent voor de schaduw luisterden we naar de levensloop van Ties Betjes (De Vrolijke Noot), met een aantal recente verhuizingen en hoorden we hoe hij hoopt en goede moed heeft om op de bijzondere plek waar hij nu is neergestreken met zijn gezin kan blijven.

Stefan’s verhaal (De Mobiele Gaard) stond reeds in landelijke media, maar blijft bijzonder: wie boert er nou zonder zelf land te hebben of pachten? 10% van hun oogst gaat naar de landeigenaar, die vaak ook nog zelf helpt met kippen of varkens voeren. Al het vaste (bomen etc) is aan de landeigenaar om aan te schaffen, alles waar Stefan en Els in investeren is verplaatsbaar.

Jeannette (De Mijmering) vertelde dat ze geïnspireerd was door Ties in het verleden, met zijn uitspraak ‘gewoon doen’. Dat hielp haar de moed te vatten te strarten met een kleine tuinderij. Daar heeft ze veel van geleerd en daarmee kan ze nu verder in Arnhem.

Na het BoerenVuur was er het formele ALV gedeelte. Al het nodige werd goedgekeurd. Eduard en Benthe werden bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren. Rowena wordt verwelkomd als nieuw bestuurslid en Roman als aspirant bestuurslid. Hoera!

Wil je een regionale uitwisseling organiseren of een BoerenVuur? Laat het ons weten, dan zorgen we met elkaar dat iets moois wordt.