Ambachtelijke geitenboerderij Doetie’s Geiten zoekt stagaires/vrijwilligers.

Doetie’s Geiten is een kleinschalige geitenboerderij in Aldwâld waar bijzondere rauwmelkse kazen worden gemaakt en dit proces begint bij het leven in de bodem. Voor 2023 is er plek voor 2 stagaires/vrijwilligers.
Iedere ochtend worden zo’n 75 Toggenburger geiten gemolken. De melk gaat nog warm van het uier in een houten vat, waar het fermentatie proces van de melk gelijk begint. Er wordt dagelijks kaas gemaakt gebruik makend van de natuurlijke flora die al in de melk zit. De kaas gaat naar kaasspeciaalzaken, restaurants en wordt op markten verkocht net als het vlees van de Toggenburger geiten. Het bedrijf is recent verhuisd en er zijn nog heel wat losse eindjes die opgelost moeten worden, zoals hekwerken die nog niet goed staan en hokken die beter in elkaar getimmerd moeten worden, bomen en struiken aanplanten.
Belangrijk is:
Dat je wilt leren hoe je vanuit het leven in de melk kaas kunt maken op een bedrijf waar dierwaardigheid en biodiversiteit hoog in het vaandel staat. Dat je in staat bent vroeg op te staan en goed fysiek werk kunt doen, het blijft veel handwerk! Naast het werk in de kaasmakerij is er natuurlijk het melken, de verzorging van de dieren, het landwerk, markten draaien en het overige werk zoals het terrein netjes houden, moestuin aanleggen, bomen en struiken aanplanten, wellicht de winkel weer openen. Het is belangrijk dat je in het weekend kunt werken, dit ivm met de drukte van de markten in het weekend. Het idee is dat je overal in meedraait. Dus je leert het bedrijf kennen van de bodem tot de consument.
Contact persoon: Doetie Trinks mail: doetie.trinks@gmail.com
Voor meer informatie: www.doetiesgeiten.nl