Bijna 6 ha donkere grond met goede opties in St Maartensburg

Beste mensen, realisten voor meer biologische farming.

Lang ben ik een biologisch tuinder/ bloembollenkweker geweest en ben vanwege mijn leeftijd daarmee in 2015 gestopt. Het heeft ons boven verwachting een goed rendement opgeleverd, omdat we de handel/ afzet ook zelf ter hand hebben genomen.

In St Maartensbrug hebben we nu bijna 6 ha land liggen. Met Skal certificaat. Een donkere grond, gemakkelijk bewerkbaar.

Jonge mensen kunnen daarmee – eventueel in fasen van land bezetting –  beginnen met de teelt van groente, snijbloemen en eventueel met enige bloembollen en planten. Ons richten naar een lokale groenten pluktuin met vaste klanten; daar zie ik ook perspectief voor. Voor snijbloemen van enige omvang is een bio handelsbedrijf groot geïnteresseerd.

Ook kan er samengewerkt worden met de buurman; de biologische bloembollenkweker John Huiberts. Voor mechanische handelingen, compost, bemesting, opslag, en voor wat gewenst en mogelijk is. Bijvoorbeeld enige kippen gaan houden is ook een optie. Landruil bij bouwplanning. Evenzo een eenvoudig plan ontwerpen met abonnementen voor groente, snijbloemen en ander.

En we hebben vanaf Januari al een woning daarvoor beschikbaar!

Voor informatie kun je bij mij contact opnemen.
Wilbrord Braakman in Schagen. braakman@wilbrord-nature.nl
06 44447001/ 0224 561166