Biologische fruittuin in Zwolle zoekt opvolger

Fruit van Nien is een jonge, biologisch gecertificeerde fruittuin gelegen tussen drie wijken in Zwolle. Alle producten in onze tuin zijn biologisch en we werken samen met lokale boeren en tuinders. Deze tuin maakt deel uit van een coöperatie: de Zwolse Stadslanderijen. Op een oud boerenerf zit je samen met een biologische bloemenpluktuin, een boerderijwinkel en een atelier met verschillende activiteiten.
Mocht je ook interesse hebben in (pluim-)vee, er is evt. een extra mogelijkheid tot pachten van een (vee-)schuur. ‘Doordat je met meerdere ondernemers op 1 plek zit, versterk je elkaar enorm’.

Op 0.7 ha pachtgrond worden allerlei soorten fruit geteeld, o.a. aardbeien, frambozen, bramen, verschillende soorten bessen (blauw, rood, zwart, wit, kruis en kiwi), appels, peren en druiven. Er staat een tunnelkas waar ook fruit of groente in geteeld kan worden, er staan nu wat druiven en aardbeien in.
Er is nog een gedeelte niet beplant (waar vorig jaar de aardbeien stonden) wat dus naar eigen wens in te vullen is met fruit of groente bijvoorbeeld.
Daarnaast is er nog een klein gedeelte wat gepacht wordt door een school met speciaal onderwijs. Hier hebben zij moestuinbedjes waar ze leren hoe ze groente en fruit moeten telen en wat daarbij komt kijken. 2 x per week komen ze, een uur per dag, klusjes doen op de tuin. Dit zou, in de toekomst, uitgebreid kunnen worden naar meerdere dagen.

Er wordt een deel van een schuur gepacht waar alle gereedschappen, machines en andere benodigdheden staan.
Afzet is geregeld d.m.v. zelfpluk in het weekend en levering aan biologische winkels/markten door de week, daarnaast betaalde diensten voor de school in de vorm van pacht en simpele lessen geven.

Lijkt het jou/jullie wat om binnen een coöperatie je eigen onderneming verder te laten groeien?
Dan is dit je kans!

Voor verdere info en interesse:
Mail naar info@fruitvannien.nl of bel naar 06-24541426. Op dinsdag of donderdag ben ik het best telefonisch bereikbaar.