De boer op: excursie naar ‘Doetie’s Geiten’ (28 juni)

We gaan weer de boer op! Weer naar een kleinschalige melkveehouderij, hoewel dit keer geen koeien maar geiten: Doetie’s Geiten in Jubbega (FR). 

Naar de beschrijving van Doetie’s facebook pagina:
“De Toggenburger geiten kunnen zelf bepalen of ze naar buiten gaan, ze lopen dan ook het hele jaar bijna altijd overdag buiten te grazen. Deze geiten worden gemolken, nadat de lammeren groot zijn geworden van moeders melk. Van de melk wordt zachte witschimmel kaas gemaakt en harde kaas met natuurgerijpte korst. Er zijn 3 witschimmelkaasjes ‘Lytse Wite’ 80-100 g, ‘Swarte Toer” 200 g en ‘Grutte Grize’ 170 g.”

Praktische informatie
Datum: woensdag 28 juni
Tijd: de rondleiding begint om 10:30, als je iets eerder komt kunnen we vast even met elkaar kennismaken!
Excursie: we krijgen eerst een inleiding van Doetie, de boerin van het bedrijf. We krijgen de geitenkaas te proeven, en daarna is er koffie en thee aan de keukentafel. Voel je vrij om je eigen boterham mee te nemen, of iets lekkers om te delen. En er is natuurlijk ruimte om verder te praten en je brandende vragen te stellen! De excursie is rond 13:00 afgelopen.
Kosten: We vragen alle deelnemers om een kleine bijdrage van €5, Toekomstboeren sponsort de rest van het bedrag. Dit kun je op de dag zelf contant betalen.
* Deze excursie is alleen voor Toekomstboeren leden

Aanmelden
Om er voor te zorgen dat de groep niet te groot wordt, kunnen er maximaal 10 mensen mee. Daardoor krijgt iedereen alle ruimte voor vragen en uitwisseling. Aanmelden kan via dit formulier. Je hoort op tijd van ons of je bij de eerste tien zit, of dat je op de reserve lijst staat. Vanwege deze reservelijst is het heel fijn als je zeker weet dat je kunt komen! Of dat je het ons op tijd laat weten als het toch niet lukt, zodat we jouw plekje aan een ander kunnen geven. Email ons via info@toekomstboeren.nl.