De boer op! Excursie 26 mei

Kleinschalige tuinderijen zijn al lang geen uitzondering meer. Warmonderhoffers en andere nieuwkomers hebben voorbeelden genoeg voor een toekomstig kleinschalig bedrijf, wat geen enorme investeringen nodig heeft. Maar hoe zit dat voor de veehouders onder ons? Wat zijn de mogelijkheden voor kleinschalige veehouderij? We zijn op zoek naar inspirerende voorbeelden, en daarom organiseren we een excursie naar ‘De Zeven Koeien’ in Drenthe. 

“Aan de Brink, midden in het Drentse esdorpje Doldersum, ligt kaasboerderij “De Zeven Koeien”. Zoals de naam al doet vermoeden is het een kleine boerderij. Ter plekke wordt de melk verwerkt van de maximaal zeven koeien die de boerderij telt. Van de melk wordt op ambachtelijke wijze rauwmelkse kaas gemaakt, die wordt verkocht vanuit het eigen boerderijwinkeltje.” Lees meer over het bedrijf op www.dezevenkoeien.nl.

Praktische informatie
Datum: vrijdagmiddag 26 mei
Tijd: de rondleiding begint om 14:00, als je iets eerder komt kunnen we vast even met elkaar kennismaken!
Excursie: we krijgen eerst een inleiding van Arnold, de boer op De Zeven Koeien. Daarna maken we een rondje langs de dieren, het weiland en de kaasmakerij. We krijgen kaas te proeven, en daarna is er koffie en thee aan de keukentafel. Met natuurlijk ruimte om verder te praten en je brandende vragen te stellen! De excursie is rond 16:00-16:30 afgelopen.
Kosten: We vragen alle deelnemers om een kleine bijdrage van €2,50, Toekomstboeren sponsort de rest van het bedrag. Dit kun je op de dag zelf contant betalen.
* Ben je geen Toekomstboeren lid? Dan kost het €7,50 per persoon, en kom je in eerste instantie op de reservelijst te staan.

Aanmelden
Om er voor te zorgen dat de groep niet te groot wordt, kunnen er maximaal 10 mensen mee. Daardoor krijgt iedereen alle ruimte voor vragen en uitwisseling. Aanmelden kan via dit formulier. Je hoort op tijd van ons of je bij de eerste tien zit, of dat je op de reserve lijst staat. Vanwege deze reservelijst is het heel fijn als je zeker weet dat je kunt komen! Of dat je het ons op tijd laat weten als het toch niet lukt, zodat we jouw plekje aan een ander kunnen geven. Email ons via info@toekomstboeren.nl.