12 november Boerenvuur: Op weg naar fossielvrij en autonomie in gemengde boerderij

Voor veel dingen is er bij bio en bij BD al wel een soort van plan, niet dat het altijd makkelijk is. Maar hoe zit dat met fossiel vrij? Kunnen we koeien houden en kaas maken zonder diesel tractors?
Koeien met horens op hun hoofd, kalfjes bij de moeders, bevruchting met bedrijfseigen stieren, regeneratieve tuinderij, bomen in het landschap en veevoer zonder te ploegen. Jara, Imke en Gerjo gaan ver in natuurinclusieve, regeneratieve, duurzame autonomie van hun boerderij. Wat komen ze tegen? Waar lopen ze tegenaan? Wat willen ze weten van nieuwe boeren en andere vrijdenkers? Kom luisteren en jouw ervaringen delen tijdens dit Boerenvuur*.

Zaterdag 12 november 2022 | Halle Gelderland | 14uur: klus | 16uur: vuur

We starten om 14 uur met een klus (laarzen mee!) en om 16uur gaat het vuur aan. Neem iets te drinken of te eten mee dat je makkelijk kan delen. Aanmelden via info@toekomstboeren.nl wordt gewaardeerd, geef ook even je carpool aanbod/wens aan, maar als je lastminute beslist ben je ook welkom.

Adres: Bielemansdijk 11A, Halle.

*Tijdens een Boerenvuur staat onderling praktijk ervaring uitwisselen centraal. We luisteren naar de ervaringen van de host en er is ruimte om van elkaar te leren.

Dit boerenvuur is mede-mogelijk gemaakt door: