17 en 18 feb Boerenlandbouwconferentie

For English version click here

LET OP! DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN. Vanaf 16 feb 11AM. Het boerenvuur van zaterdag en het avondprogramma van vrijdag zijn vol. Voor het dagprogramma van vrijdag is eventueel nog ruimte voor een paar spontane aanwaaiers. Meld je daarvoor bij de inschrijfbalie.

Ben jij boer of aspirant-boer en wil je je agroecologische collega-boeren ontmoeten? Ben je op een andere manier met voedselproductie actief en wil je je verdiepen in de perspectieven van agroecologische boeren? Kom naar de boerenlandbouwconferentie! 

De boerenlandbouwconferentie vindt plaats op vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari in Amsterdam. Klik hier om je aan te melden

Vrijdag 17 februari overdag staat in het teken van uitwisselen en leren. Met workshops over het solidaire betaling systeem, activisme, bodembiologie, stikstof in de BD, het participatief garantiesysteem, dierenwelzijn, agroecologische tuinbouw en nog veel meer.

‘s Avonds genieten we van een mooie agroecologische maaltijd en kletsen we na met een drankje en muziek en een open podium voor jouw landbouwverhalen.

Op zaterdag 18 februari is er een boerderijbezoek en boerenvuur.  

PROGRAMMA

vrijdag 17 februari: 

Boerenlandbouwconferentie

9:30 inloop
10:00 welkom en start plenair programma
Met:
Eva Meijer is filosoof, kunstenaar, schrijver, singer-songwriter en postdoctoraal onderzoeker. Terugkerende thema’s zijn taal inclusief stilte, gekte, dieren en politiek. Ze schrijft columns voor NRC en is lid van het Meersoortig Collectief. Dido van Oosten is mede-oprichter van stichting Kapitaloceen dat land vrijkoopt voor zeer extensieve landbouw, van deze grond leven namelijk vanaf het moment dat het gekocht is een kleine groep mensen en een grote groep niet-mensen samen. Eva en Dido gaan in dialoog over wat het betekent om een integere relatie op te bouwen tussen mens, natuur en dier.

11:00 workshop ronde 1
Klik hier voor een overzicht van de workshops
12:30 lunch
14:00 vervolg plenair programma
Met:
Marrit Schakel is boer, kaasmaker, antropoloog, voorzitter van stichting Stadslandbouw Amsterdam en (bio)diversiteit activist. Aan de hand van het verhaal van haar kazen verteld Marrit over de rol en het belang van diversiteit in de landbouw.

14:30 workshopronde 2
16:00 vervolg plenair programma
16:30 borrel

Avondprogramma

17:30 – 21:00 met muziek, maaltijd, gezelligheid en landbouwverhalen

zaterdag 18 februari

10:00 – 14:00 Boerderijbezoek en boerenvuur:
Om 10.00 worden wij ontvangen met koffie en thee bij Boerderij de Meent in Amstelveen (Middenweg BP 6). Na koffie en thee krijgen wij een rondleiding op de boerderij en zal het verhaal van de Meent worden gedeeld met ons door Marten Verdenius & Eugene Marty. Daarna gaan we met zijn allen aan de slag om extra houtwallen te maken en te plaatsen op de boerderij. We sluiten ons bezoek af met drankjes en lunch rond een boerenvuur waar we met elkaar in dialoog gaan. Boederij de Meent stelt sociale en ecologische waarden voorop. De Meent is een gastvrije plek buiten de stad waar ruimte wordt geboden aan maatschappelijke doelgroepen om zich verder te ontwikkelen. Dit doen ze door samen hoogwaardig, lokaal en duurzaam voedsel te produceren voor sociale projecten in de stad; zoals opvangcentra, inloophuizen zoals het Wereldhuis. Ze streven bij De Meent naar het maximaliseren van maatschappelijke winst.

Let op! Voor zowel de zaterdag als de vrijdag hebben we beperkt plek. Meld je snel aan

Locatie
De boerenlandbouwconferentie en het avondprogramma zijn in Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4 in Amsterdam. Het boerenvuur op zaterdag vindt plaats op Boerderij de Meent, Middenweg BP 6 in Amstelveen. 

Bijdrage
Deelname gaat met solidaire betaling naar draagkracht. In het aanmeldformulier vind je hier meer uitleg over. Voor het boerenvuur vragen we of je iets te eten of te drinken wilt meenemen voor de potluck lunch. 

Over de organisatie
De boerenlandbouwconferentie 2023 wordt georganiseerd door de federatie voor agroecologische boeren: een samenwerkingsverband van de BD vereniging, de Biotuinders, het Biovegan netwerk, het CSA netwerk, de Permacultuurtuinders en vereniging Toekomstboeren.  

Aanmelden
Voor zowel de zaterdag als de vrijdag hebben we beperkt plek, meld je dus snel aan! Aanmelden kan hier