BoerenVuur Koffie Werkbespreking Utrecht

Deelnemers betrekken bij je tuinderij: hoe doe je dat? Hoe vind je een balans tussen werkdruk, dingen uit handen geven, verbinding met je klanten, en je werk haalbaar maken?

Dinsdagochtend 27 oktober komen we bij elkaar in drie groepen van ieder maximaal vier mensen om koffie te drinken en werkbespreking te houden over deze vragen.

We zijn te gast bij Janneke Steenmans die, onder de rook van Utrecht, haar tuinderij de Groene Steen nu een paar jaar runt als pakkettenbedrijf. Ze vroeg zich regelmatig af hoe ze een betere balans kon vinden tussen werkdruk en plezier. Nu geeft ze daar een nieuwe draai aan door zich op dezelfde plek maar met een heel nieuwe invalshoek burgers te betrekken: Janneke is van plan haar bedrijf als onderdeel van een Herenboerderij voort te zetten.

Andere tuinders aanwezig zijn Maria en/of Klarien die vanuit de CSA gedachte proberen hun tuinderij de Wilde Peen samen met burgers te dragen, ook financieel, en (onder voorbehoud) Jeannette Oppedijk van Veen van tuinderij de Mijmering waar de prijs voor de pakketten aanleiding vormde voor Elske’s publicatie over eerlijk loon.

Om 10 uur drinken we met elkaar – op gepaste afstand en in drie groepen van vier – koffie en wisselen we uit over deze onderwerpen. Om 9 uur en na het koffiedrinken ben je welkom om mee te werken aan een klus op de tuinderij.

Route: tuinderij de Groene Steen is gelegen op Boerderij Nieuw Bureveld aan de Universiteitsweg 1, 3732 HX in De Bilt. Met de bus halte “tunneltje de Bilt”. Het is 5 minuten lopen van de bushalte,
vanuit Utrecht lijn 50,51,52,53 en 74. Met de auto inrijden bij het bord van de landwinkel op de Universiteitsweg. Op het erf doorrijden tot achteraan.

Aanmelden: stuur vòòr 26 oktober een mailtje naar info@toekomstboeren.nl met in de titel “aanmelden BoerenVuur Utrecht”