BoerenVuur kwekerij de Transitie

We zijn te gast bij SijtseJan in Rossum (Twente) en gaan het o.a. hebben over:

  • Hoe kom je aan grond?
  • Fossielvrij telen
  • De overstap van biologische tuinbouw naar agroforestry/boomteelt

Boer SijtseJan leidt het BoerenVuur in: “Na ruim vier jaar (hobbymatig) een tuinderij te hebben gehad in een natuurgebiedje nabij Zutphen kwam ik ongeveer een jaar geleden Maarten tegen op een bijeenkomst van de provincie. We hadden daar een leuk gesprek over onze ambities en waar we naar op zoek waren maar er kwam niks concreets uit. Een paar weken later belde hij op met de vraag of ik nog steeds land zocht voor een voedselbos met een huis er bij om te wonen. Hij wist een plek waar dat kon, als ik het goed vond dat hij er groente ging verbouwen in de tunnelkassen. Afgelopen kerst ben ik verhuisd en momenteel ben ik bezig met het inplanten van plantgoed voor een boomkwekerij voor voedselplanten (dus geen voedselbos 😉 en druk met de oogst van de eerste aardappels en uien… Niet helemaal in lijn met de permacultuurgedachten waar ik mee begon maar wel 100% passend bij mijn toekomst op deze fantastische plek waar al meer dan 40 jaar biologisch dynamisch is geboerd. Meer hierover tijdens het boerenvuur!”

BoerenVuur zondag 11 oktober 14:00 – 17:30

Locatie: Raatakkers van Rossum  Haarstraat 55a in Rossum (Twente..!)

Meld je aan via info@toekomstboeren.nl