Bomen en autonomie: BoerenVuur in Amerongen

Op de langste dag van het jaar komen wij samen voor een BoerenVuur. Femke en Douwe telen biologische fruitbomen. Douwe werkt fulltime in de bomen, heeft een achtergrond in activisme, en verhuisde samen met Femke vanuit de stad naar het landelijke Amerongen. Femke studeerde milieu en werkt daar ook in.

Dat alleen al lijkt ons reden om te komen. Hoe is het om boer te worden? Hoe regel je afzet voor biologische bomen? Hoe kwamen jullie aan land en hoe waarborg je dat? Dat zijn vragen die we Femke en Douwe stellen. We wisselen ervaring uit over starten, afzet, continuïteit, en over wat er verder speelt als belangrijke thema’s bij de andere deelnemers aan het BoerenVuur.

We weten dat je druk bent in deze tijd van het jaar. We weten ook dat het belangrijk is jezelf af en toe een moment van reflectie te gunnen. Van bezinning. Een uitje met gelijkgestemden. Om jouw geploeter in perspectief te plaatsen. Waar doe ik dit ook alweer allemaal voor?

Vrijdag 21 juni vanaf 16 uur met om 17 uur rondleiding, om 18uur gezamenlijk eten (neem je ook iets deelbaars mee?) en gesprek.

Waar? Het BoerenVuur is bij Kwekerij Boomkroon , tussen Amerongen en Leersum in. Rijksstraatweg 7-9 Leersum. Onverharde weg na poort/Il soigno rechts inslaan. Dan eerste weg rechts. Nu rijd je het landgoed op. Dan eerste weg links. Dan voor houten schapenhek met poort links. Hier ligt de kwekerij. Parkeren op het gras. Je kan evt ook een appje sturen naar 06 21 503 305

P.S denk je “jammer, het is wéér in het midden van Nederland/ver weg van waar ik ben”? Organiseer zelf een BoerenVuur bij jou in de buurt! Laat het ons weten en wij helpen je op weg