Buitenkansen in Overijssel: Op 17 mei is de finale van Buitenkansen. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt.

Win voor 2 jaar de sleutel van de leegstaande boerderij op Spijkerweg 1 in Stegeren om jouw droom tot werkelijkheid te brengen

Buitenkansen is een experiment van de provincie Overijssel. Wij zijn op zoek naar initiatiefnemer(s) die een vernieuwende invulling willen geven aan de leegstaande boerderij aan de Spijkerweg 1 in Stegeren.

Deze vraag staat niet op zichzelf, want deze boerderij staat symbool voor de vele leegstaande boerderijen in het buitengebied. Tussen nu en 2030 verdwijnen 3000 van de huidige 9000 agrarische bedrijven in Overijssel. Dat komt overeen met 4 miljoen vierkante meter agrarische bedrijfsruimte. De leegstand komt niet ten goede aan de kwaliteit van het buitengebied en sluit niet aan bij de wens voor een vitaal een leefbaar buitengebied in Overijssel. Het is een ontwikkeling die niet lijkt te keren en die vraagt om een nieuwe, onalledaagse invulling. Daarom starten we het experiment ‘Buitenkansen’. Spijkerweg 1 in Stegeren staat op een prachtige plek en is zo’n buitenkans. Hiervoor zoeken we een initiatiefnemer met een vernieuwend idee voor deze leegstaande plek. Een idee dat anders is dan gebruikelijk en dus van de gebaande paden afwijkt. Hiervoor geven wij je ruimte: namelijk twee jaar de sleutel van de boerderij om jouw idee te realiseren, en flexibiliteit in regelgeving!

Vernieuwende bestemmingen zijn vaak (net) niet passend binnen de huidige wet- en regelgeving. Daardoor kan het plan niet worden uitgevoerd en blijft de leegstand bestaan of neemt toe. Voor deze vernieuwende bestemmingen bieden we nu wél de ruimte.

VAB-athon
Het experiment om een nieuwe invulling voor Spijkerweg 1 te vinden start op 9 en 10 maart 2017 met een VAB-athon: een 24-uurs ideeënmarathon waar in teams vernieuwende concepten voor leegstaande boerderijen, waaronder Spijkerweg 1 in Stegeren, ontwikkeld worden. De winnaars van de VAB-athon zijn door naar de finale.

Hoe en wanneer de concepten ingediend moeten worden wordt in het voorjaar van 2017 bekend gemaakt.

Ga naar de website voor meer informatie.
http://www.buitenkansen.nu/5390/win-de-sleutel-van-deze-boerderij-voor-2-jaar

Bij ons deden de linkjes op de site het niet.
Bij jou ook niet? Houd de CTRL toets ingedrukt als je op een link klikt.
Dan opent de pagina in een nieuw venster.

Heb je vragen of opmerkingen over dit project van de provincie Overijssel?
buitenkansen@overijssel.nl

Succes!