Burgerboerderij buiten Nijmegen zoekt versterking voor hun team

Locatie: Millingen aan de Rijn
Bodemtype: lichte rivierklei
SKAL certificatie aangevraagd in 2022
Project: regeneratieve burgerboerderij op 25 hectare, multifunctionele landbouw, start jaar 2022

Droom je ervan om samen met een gemeenschap een boerderij te runnen? Wij wel! En dit jaar zetten wij de eerste stappen om deze droom waar te maken! Wij zijn Howard (39) en Claudi (27) en sinds 2022 heeft de organisatie Land van Ons ons 25 hectare toevertrouwd om hier een duurzame boerderij te beginnen. Wij willen dit biologisch, holistisch en multifunctioneel aanpakken. Omdat natuur op haar meest productief is wanneer gezonde ecosystemen hun werk kunnen doen en wij mensen hier een verbonden deel van uitmaken.
Ons doel is om middels voedsel, educatie en wetenschap een bijdrage te leveren aan de fysieke en culturele transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Om dit te bereiken willen wij een gemengd bedrijf opzetten met akkerbouw, agro-forestry (inclusief voedselbos), een tuinderij, compost lab, tiny houses en een ruimte voor workshops. Ook willen we een winkel en theeschenkerij realiseren.
Dit jaar willen wij een team samenstellen en het businessplan, inclusief boerderij ontwerp, schrijven. Daarbinnen plannen wij teambuilding dagen, samen schaven aan de visie, missie en doelen, proefperiodes waarin we samenwerken, en het opzetten van gedeelde projecten. Voor het businessplan zullen we ook marktonderzoek verrichten en inspiratie trips organiseren naar boerderijen en relevante evenementen. Tevens staan wij open voor nieuwe ideeën en projecten op onze vruchtbare grond.

Mocht je hier enthousiast van vonden of heb je vragen, neem dan contact met ons op via: farmingpartners@outlook.com

Tot snel!

Claudi en Howard