De eerste publicatie van de Werkplaats Agroecologie is uitgekomen!

Vers van de pers: de eerste publicatie van de Werkplaats Agroecologie!

De Werkplaats Agroecologie is een project dat vanuit Toekomstboeren is geïnitieerd om de praktische kennis van agroecologische boeren te erkennen en onder elkaar te kunnen delen.

Het idee achter de Werkplaats Agroecologie is ontstaan uit de observatie dat veel boeren en tuinders op kleine schaal experimenteren met natuurgerichte landbouwpraktijken. Deze praktijken zullen steeds belangrijker worden in de toekomst, maar zijn nu nog vaak niet volwassen. Als gevolg hiervan gebeuren veel experimenten in Nederland onder de radar, ad-hoc of zijn ze ondergefinancierd.

Voor drie thema’s hebben we de eerste ontwikkelingen en bevindingen op papier gezet: zelf veenvrij opkweken, no-dig tuinbouw en kleinschalige werktuigen. In deze volgorde vind je ze ook in dit document terug.

Door de komende jaren deze drie thema’s verder uit te diepen willen we van de Werkplaats Agroecologie een zelf lerend netwerk maken waarin de boerenkennis centraal staat, maar ook wordt samengewerkt met wetenschappers, ontwerpers, ambachtsmensen en andere geïnteresseerden.

Hier kan je de bundel downloaden!

Volg de ontwikkelingen op www.toekomstboeren.nl/werkplaats en sluit je aan bij de werkgroep Werkplaats Agroecologie!