Geef biologische kersenbomen een 2e leven!

De kersenboomgaard van de Fruitschuur in Gaanderen wordt gerooid omdat er geen opvolger is die dit werk na 50 jaar op dit prachtige perceel kan voortzetten. Er komt een andere bestemming. De bomen zijn ca 10-12 jaar oud, 2,5 m hoog en afgetopt gesnoeid, De omtrek is ca 36 cm. 

Irene Markus heeft de Bomengroep Oude IJsselstreek van het IVN om hulp gevraagd bij het mobiliseren van mensen die mogelijk 1, 2 of meer kersenbomen zelf willen uitgraven en verplanten. Wij vinden het namelijk heel erg jammer dat ze vernietigd zouden worden. Wel gecoördineerd om zo min mogelijk overlast voor de bewoners te veroorzaken. 
 
Het plan is dat er een aantal uitgraafmomenten zullen worden gepland. Je rijdt er op het voor jou geplande tijdstip zelf heen met een kruiwagen en/of cementkuip, graaft de bomen uit die je wilt, vervoert ze via de kruiwagen naar je aanhanger en neemt ze mee om ze elders een nieuwe plek te geven.  

Meteen planten en water geven zijn de criteria dat de bomen het weer goed gaan doen. Heb je belangstelling meld je dan bij mij via dorienleijzer@gmail.com. Ik hou je dan op de hoogte van de voortgang.