Gezocht: BOERDERIJ in regio Drechtsteden

De stichting Sociale Moestuin Papendrecht zoekt naar een boerderij in de regio Drechtsteden, waar de boer blijft wonen, zodat hij/zij kan adviseren met allerlei zaken op het gebied van vee, land en/of tuinbouw. Een werkgroep binnen de stichting wil graag op locatie een duurzame zorghoeve opstarten.
Wij zijn Marianne, Inge, Judith, Mieke en Leo.

De inkomsten kunnen bestaan uit: verkoop producten, thee schenkerij, dagbesteding 35+. Tevens is onze organisatie ZORGsaam+ een eenvoudige en laagdrempelige thuishulp, zodat diegene die dat nodig hebben onze hulp kan krijgen tegen een betaalbaar tarief. Zo is er ook een formule van gezinnen die maandelijks bepaalde pakketten afnemen, van groenten en fruit met eventueel zuivelprodukten.

Stichting Sociale Moestuin Papendrecht heeft al diverse sociale tuinen in beheer in Papendrecht. We hebben al veel ervaring opgedaan op verschillende locaties en willen de stap zetten naar groen met zorg verbinden. Recentelijk hebben we een cursus op de Kraaybeekerhof academie succesvol afgerond: “natuur in leiderschap en zorg”.

UPDATE **Wij werken nu samen met een zorgboerderij in de regio. Dat wil zeggen dat wij bij hun een moes/kruiden/bloemen tuin opzetten, maar wij willen nog steeds heel graag een eigen boerderij.**

Binnen het Papendrechtse zijn we al behoorlijk ingeburgerd door onze inzet met de tuinen en andere projecten. We krijgen advies en/of financiele hulp van Oranje Fonds, KNHM, Groen en Doen, Groene Motor Zuid Holland. Dankzij deze organisaties kunnen  wij onze doelen en cursussen opzetten en voltooien.

Heeft of weet u een boerderij in regio Drechtsteden?

Mail voor meer informatie naar zorgboerderij.io@gmail.com
of naar socialemoestuinpapendrecht@gmail.com

Groeten namens het team en de groep,
Voorzitter Leo Quist.