Gezocht: Tuinman/vrouw voor Wijntuin Ronja (tussen Amsterdam & Beverwijk)

Voor onze collectieve wijntuin Ronja zoeken we een man of vrouw die ons kan helpen bij het onderhouden van onze weelderige wijntuin . Houd jij van het besturen van ons roestige rode trekkertje (MF 35) om onze dorstige druiven te irrigeren, te maaien, compost theeën te brouwen en houtsnippers onder de druiven te verspreiden én met andere taken te helpen bij het onderhoud van onze tuin? Het werk groeit ons boven het hoofd, dus we kunnen wel een extra handje gebruiken. 

Wijntuin Ronja is een biologische wijntuin waar eenieder wijnboer kan worden door 10 druivenstokken een oogstseizoen te pachten. Je leert, werkt en drinkt vervolgens je zelfgemaakte wijn. We zijn de Wijntuin in 2020 begonnen, en inmiddels hebben we 1,5 hectare druiven aangeplant (in totaal 3ha) en een geweldige verzameling van ruim 250 wijnboeren die meewerken en helpen in de Wijntuin. We organiseren workshops, proeverijen, werkdagen en excursies om gezamenlijk te leren hoe je een wijngaard onderhoudt, én uiteindelijk wijn maakt van zelf geteelde druiven. De deelname van onze wijnboeren is vrijblijvend, en dat resulteert erin dat het wijngaardwerk bij ons als oprichters boven het hoofd groeit. Wij zijn op zoek naar iemand die ons van ±april t/m september kan helpen met allerlei klusjes in de Wijntuin. Dit jaar (2023) zoeken we naar iemand op oproep basis, en bij succes kunnen we volgend seizoen doorgroeien naar een vaster verband van ±1 dag per week. 

We zoeken iemand die zelfstandig kan werken, in bezit van een rijbewijs is, ervaring in de fruitteelt is een pre en mee wilt denken over natuurlijke oplossingen. Interesse? Op 27 augustus hebben we een open dag, of bel/mail ons! We kijken uit naar je reactie en hopelijk tot snel!

0619077484 (Rubie)