Gezocht: veehouder/beheerder (boeren)landgoed

De Eemlandhoeve is reeds 30 jaar een verbreed innovatieve burgerboerderij met meerdere takken. De missie is: de ontmoeting en verbinding van boer en burger, stad en platteland en Creator en creatie met het oog op duurzaam leven.

Dit boerenbedrijf is ontwikkeld met een ruim biodivers erf, gastvrije omgeving, een inspirerende en innoverende houding en heeft twee takken die direct aan het boeren verbonden zijn: zorg voor vee (ca 30-35 blonde d’Aquitaines) en een voedseldiverse moestuin. We willen graag doorontwikkelen als boerenbedrijf met een diverser voedselaanbod (met fruitbomen/notenbomen),  interesse voor regeneratief werken, specifiek met de koeien door goed doordachte graas methodes toe te passen, de biodiversiteit en diverse voedingsbronnen in het grasland te verbeteren en ook te combineren met kippen.  Wij zoeken dus iemand die ook experimenteel durft te werken met vernieuwende inzichten. Meer aandacht voor zelf compost maken zodat het grasland meer weerstand heeft in  tijden van droogte en nog meer de kringlopen rond te maken. Zo is een bijdrage te leveren aan ons gevarieerde   Voedsellandschap – om daar de burger weer te verbinden op de boerderij tussen bodem en bord. De productenkant van de Eemlandhoeve krijgt zodoende  ook eigen assortiment dat verkocht moet  worden. We vragen van jou specifieke aandacht voor onze vleesproducten verkoop en overige producten van het erf.

De Eemlandhoeve is ook in ontwikkeling naar een (boeren)Landgoed nieuwe stijl – het EemLandgoed – en dat vraagt ook een beheerderfunctie gekoppeld aan het boerenbedrijf.  Met de aankoop van de buurman boer krijgt dit nog sterker ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.

Wat zoeken we?
Voor dit initiatief zijn wij, op zoek naar een een jonge veehouder met enkele jaren werkervaring in de veehouderij, die de verantwoordelijkheid pakt voor het vee van het bedrijf. Je moet technisch kunt werken met de machines en, administratief met de dierregistratie systemen en houdt van lekker aanpakken.  Je bent communicatief vaardig en zelfverzekerd. Je bent zelfstandig bezig met voeren en verzorgen van vee, het oppikken van koesignalen, landwerk, reparaties etc. Maar je doet niet alles alleen: andere teamleden helpen met de plannen voor de doorontwikkeling en helpen mee waar nodig. De vacature is minimaal 16 uur per week– aanvullende taken in overleg.

Een grote verandering
Het bedrijf transformeert zich de komende jaren met uitbreiding naar een Campus/leeromgeving, en naar een (boeren) Landgoed nieuwe stijl en dat betekent dat er veel verandert. Je gaat flexibel om met deze veranderingen en helpt de transitie in goede banen te leiden: je neemt initiatief en je draagt vanuit je eigen kennis en ervaring bij aan de stappen die genomen moeten worden.

Wat bieden we?
Een basissalaris, werken in een gelijkwaardig team en een fantastische ervaring in de transitie van een beperkt veebedrijf naar een bredere agro-ecologische burgerboerderij. Besluitvorming in het team gaat vanuit afstemming, waardigheid, eigen gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid. We zoeken iemand die dit najaar op de boerderij kan starten, en in de weken daarvoor al een aantal dagen per week meewerkt om het bedrijf te leren kennen.

Nieuwsgierig, geïnteresseerd of wil je meer weten?
We organiseren twee kennismakingsmomenten, zodat je ons bedrijf kunt leren kennen voordat je solliciteert. Meld je even van tevoren. Wees welkom op de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7 3752 LK Bunschoten:

Vrijdag 21  juli van 15:00 – 16:30
woensdag 2 augustus van 15:00 – 16:30

Voor verdere informatie:
www.eemlandhoeve.nl
E: janhuijgen@eemlandhoeve.nl