Huurkoop boerderij gezocht

Goedendag geachte lezer,

Wij (Bonnie, René en Deborah=moeder+man&dochter) proberen dit jaar een kleinschalige zorgboerderij beginnen voor volwassenen met een burn-out of depressie. (Maximaal 6 personen.) Omdat we dit “corona bestendig” willen opzetten, is het noodzakelijk dat wij blokhutten op het land neerzetten, zodat wij altijd open kunnen blijven. Met onze activiteiten willen wij meerdere maatschappelijke doelen gaan ondersteunen. Bovendien willen wij alles biologisch gaan doen.

Belangrijk detail hierin is wellicht ook dat met onze opzet, wij onze mede zorgboeren niet beconcurreren maar juist een aanvulling willen zijn op het bestaande aanbod. Dit omdat ons concept vrij uniek is. Momenteel zijn wij nog in de fase van het schrijven van een bedrijfsplan. Hierbij hoort natuurlijk de financieringsbegroting. Dit blijkt heel erg lastig, daar de locaties die wij voor ogen hebben via Funda niet bepaald interesse hebben in huurkoop. En een hypotheek aangaan bovenop de bedrijfsfinanciering zal waarschijnlijk vooralsnog te ambitieus blijken, vandaar dat wij huurkoop prefereren.

Nu hebben wij gelezen dat veel boeren kampen met het ontbreken van een opvolger, dus hopen wij dat deze website ons wellicht in contact kan brengen met een boer die wèl interesse zou kunnen hebben in een voorstel tot huurkoop. Wij staan er eveneens voor open om de boer in kwestie op het land te laten blijven wonen. Wat wij zoeken in een locatie is het volgende: een perceeloppervlak van minimaal 3.500m², en een woonoppervlakte van 120m² of meer. Het liefst in de buurt van een water (zee/rivier/meer) i.v.m. activiteiten.

Belangrijk is ook dat bij huurkoop de verkoper géén verhuurdersplichten heeft. De overeenkomst zal dusdanig worden opgesteld dat de verkoper er alleen voordeel van heeft.

Wij hopen van u te horen en wensen allen een fijne dag.

Vriendelijke groeten,

Deborah, namens ons allen.
(Foto = bij gebrek aan beter.)

dvandensen@gmail.com