Zaterdag 21 November. 15 uur – 20 uur, Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48, Amsterdam
Werk je bij iemand op het land? Ben je op weg boer te worden? Heb je een boerenbedrijf die een nieuwe weg is ingeslagen? Of ben je nieuwsgierig en denk je weleens om een van de bovenstaande dingen te doen? Kom dan naar de eerste kennismakingsbijeenkomst van Toekomstboeren op 21 november a.s.!
Een mooi moment om inspiratie op te doen over hoe verschillende initiatieven zijn opgezet en hoe sommigen bijvoorbeeld CSA en permacultuur toepassen. Maar ook om elkaar te ontmoeten, je verwachtingen te delen, en gezamenlijke plannen te maken voor de toekomst.
PROGRAMMA
15:00 – 15:15 welkom met koffie en thee
15:15 – 16:00 Rondleiding door Wil Sturkenboom/Kennismaken met Toekomstboeren
16:00 – 16:45 Rondleiding door Wil Sturkenboom/Kennismaken met Toekomstboeren
17:00 – 17:45 Uitwisselingsronde 1
18:00 – 18:45 Uitwisselingsronde 2
19:00 – 20:00 Plenaire aflsuiting en aansluitend diner
Uitwisselingsronde 1
17:00 – 17:45 Per ronde keuze uit 1 onderwerp. Vol is vol, wees flexibel
Land
Wouter van Mil (tuinderij Croy, Aarle-Rixtel)
Maria van Maanen (tuinderij Om de Tuin Scherpenzeel)
CSA
Pieter Lammerts (zelfoogsttuin de Nieuwe Ronde Wageningen)
Wietse Bakker (Land en Boszicht/richt nieuwe zelfoogsttuin op)
Opzetten bedrijf: instappen in bestaand bedrijf
Boukje van Gent (tuinder op de Zonnehoeve)
Gea van Klompenerg (maatschap op zorgboerderij De Grote Wiede)
De nieuwe landwerker
Benthe van Wallenburg (kruidenedrijf Bellemarie in Drenthe)
Flip Vonk (tuinderij de Knotwilg in de Beemster polder)
Voedsel naast de stad: mogelijkheden & uitdagingen
Anastacia Limareva (voedselbos Leeuwarden)
Justine en Cor Zenhorst (stadslandouw bij Zwolle)
Uitwisselingsronde 2
18:00 – 18:45 Per ronde keuze uit 1 onderwerp. Vol is vol, wees flexibel
Eigen landbouwbedrijf starten: veel of weinig investeren
Elze-Lia Visser (Fruitweelde in Ingen)
Janneke Steenbergen (De Groene Steen in De Bilt)
Toewerken naar autonomie in bedrijfsvoering
Wouter van Mil (tuinderij Croy, Aarle-Rixtel)
Piet van Ijzendoorn (Zonnehoeve)
Bijzondere groentes voor hoogwaardige afzet
Britt Heck (tuinder voor restaurant Vork en Mes)
Maaike Pfann (Tomaaike/Mevrouw Onkruid)
Na omzwervingen terug op ouderlijk bedrijf: alles anders doen?
Titus Galema (Zuyderzee asperges)
Rick Huis in ’t Veld (nieuwe melkveehouder)
Voor de excursie en de maaltijd vragen we een vrijwillige bijdrage.
De aanmelding is inmiddels gesloten. Dank voor de grote opkomst en jullie enthousiasme. Samen maken we er iets moois van!
Tot dan!
Klik hier voor de eventpagina op facebook