BoerenVuur! Kleinschalige mechanisatie voor toekomstboeren

Slimme apparaten maken je tuinders leven makkelijker. Maar hoe dit te doen zonder afhankelijk te worden van grote bedrijven en het vermogen je bedrijf zelf creatief vorm te kunnen blijven geven te behouden? Demo en ervarings uitwisseling over kleinschalige mechanisatie voor toekomstboeren.

Het boek ’the Market Gardener’ van Jean Martin Fortier inspireerde reeds velen en is nu naar het Nederlands vertaald: Zo krijg je een rendabele, kleine tuinderij. De vertaling vormde aanleiding voor Vereniging Toekomstboeren voor dit uitwisselings event.

Om 12 uur is er de aankomst, met optioneel een broodje en een rondje langs een paar mooie kraampjes: Toekomstboeren, Heleen van uitgeverij Jan van Arkel zal er zijn, en twee mooie kramen met handige gereedschappen: Ecoagri (importeur van onder andere Terrateck) en Gerhard Janninck (met heel mooi handgereedschap waaronder een speciale schoffel)

Om 12:30 beginnen we centraal met Taco Ijzerman de vertaler van het boek die een inleiding geeft en een aantal vragen voor ons heeft.

Daarna is er ruim gelegenheid voor demo en ervaringsuitwisseling over:

  • GRONDBEWERKING: met oa eenassige trekker, door Jasper Sinoo of Dave Hardy (beiden Zelfoogsttuin Kraaybekerhof) / Mathijs Kuiper (De Wijkse Moestuin)
  • ZAAIEN: met de Jang seeder, de Thilot, (de Earthway?) Door Taco Ijzerman (o.a. Sevenaar) / Michel Smits (Tuinderij Amelis’ Hof)
  • ONKRUIDBESTRIJDING: met o.a. wielschoffel (en Terrateck ecoschijf?), door Pieter Lammerts (de Nieuwe Ronde) / …
  • OOGSTEN: met oa Quick-cut Greens Harvester door Kasper Boers (o.a. Eemstadboerderij)/ Michel Kegels (Groenhartig)

We sluiten dit BoerenVuur plenair af met uitwisseling in een kring en daarna is er borrel. We verheugen ons!

Zondag 14 oktober van 12 tot 17 uur op de tuinderij van Kraaybekerhof in Driebergen. Kinderen welkom 🙂

We vragen een bijdrage van €5 voor leden en €10 voor niet-leden voor vereniging Toekomstboeren voor deze dag. Koffie, thee, en broodjes worden voor een zachte prijs door Kraaybekerhof verzorgd.

Aanmelden hoeft niet. Wie wil kan zich eventueel aanmelden voor het facebook event, dat helpt ons met inschatten.

Deze dag is georganiseerd door vereniging Toekomstboeren.