Samen één geluid voor agroecologie op de klimaatmars

Met 45.000 mensen was de Klimaatmars een groot succes. Het was bovendien een bijzondere dag voor Agroecologie in Nederland.

Bijzonder door de aanwezigheid van een sterk Agroecologisch Blok. Het blok bracht diverse groepen en bewegingen van duurzame boeren bij elkaar: Toekomstboeren, CSA boeren, bio-dynamische boeren, biologische boeren, permacultuur boeren, biovegan boeren en een mooie grote groep Warmonderhoffers. Het bracht ons tevens samen met en kritische burgers en wetenschappers. Met milieu-, voedsel- en klimaatactivisten. Mensen die zich inzetten tegen de problemen van het huidige systeem en mensen die bouwen aan alternatieven; samen vormden we één geluid.

Dit geluid was ook te horen in de toespraak van Klarien Klingen (Toekomstboeren & Federatie van Agroecologische Boeren). Hieronder kan je daar een filmpje ervan bekijken. De volledige speech kan je hier lezen.

Het Agroecologisch Blok is een initiatief van het Agroecologisch Netwerk. Samen met organisaties zoals Extinction Rebellion, Toekomstboeren, het CSA netwerk, TNI, Aseed, Voedsel Anders, Milieu Defensie, Greenpeace, de Federatie van Agroecologische Boeren, Demeter, en meer zetten we ons in voor een agroecologische wereld.

Links