12 november Loop mee met het landbouwblok bij de klimaatmars in Amsterdam!

Op 12 november vindt de grote mars voor klimaat en rechtvaardigheid plaats. Daar kan een sterk geluid voor agroecologie natuurlijk niet ontbreken!

Hoewel boeren al jaren de effecten van klimaatverandering voelen zetten ze zich dag in, dag uit in voor gezonde voeding, levende bodems, meer biodiversiteit, minder chemie en meer natuur. Maar ze hebben praktisch niets te zeggen over de koers van de landbouw. Tegelijkertijd heeft de agro-industrie wel een dikke vinger in de pap, zowel in Den Haag als op de markt. Daar maken ze zich eerder hard voor de verdere uitbuiting van boeren, landarbeiders en de natuur, met enorme klimaatverandering als gevolg.

Naar agroecologische landbouw

Als voorlopers in de landbouw wil de beweging voor agroecologie laten zien dat ook de sector zelf vraagt om krachtig klimaatbeleid. In tegenstelling tot wat nu gebeurt, moeten grote spelers de lasten dragen.

Wij willen dat subsidies voor de agro-industrie stoppen en dat stimulerende maatregelen worden genomen voor sociale, grondgebonden en gif- en kunstmestvrije landbouw, zodat boeren kunnen omschakelen. We willen laten zien dat ook burgers agroecologie steunen. Wij staan zij-aan-zij met de klimaatbeweging.

Daarom roepen wij onze achterban en bondgenoten op om mee te lopen! Dit doen we met boeren en burgers, activisten, maatschappelijke organisaties en wetenschappers die staan voor een agroecologisch voedselsysteem. 

Meelopen

Loop je mee? Als landbouwblok verzamelen we op zondag 12 november vanaf 12.00 uur. Je kan ons vinden bij de linker leeuw voor het monument op de Dam, op loopafstand van het station. Om 13.00 uur start de Klimaatmars, dus kom op tijd want als het goed is zullen er meer mensen zijn!

Groene zakdoek

Om de beweging voor agro-ecologie zichtbaar te maken, deelt het Agro-ecologie Netwerk groene boerenzakdoeken uit aan iedereen die met het blok meeloopt. Er wordt gezorgd voor een banner die mensen vooraan kunnen dragen en enkele protestborden zijn beschikbaar. Neem vooral ook je eigen protestbord, vlag of ander attribuut om mee. 

Tot 12 november!