24 mei Lobby bijeenkomst (online)

24 mei, 20.00 – 22.00

Na een bewogen provinciale statenverkiezing zijn de nieuwe Statenleden in jouw provincie geïnstalleerd en wordt er hard gewerkt aan de ingewikkelde opdracht een coalitieakkoord te vormen. Hoe dat verloopt heeft ook gevolgen voor groene boeren: de provinciale gebiedsplannen worden uitgewerkt met mogelijke gevolgen voor de indeling van het boerenland en het landbouwakkoord zal binnenkort op provinciaal niveau uitgewerkt moeten worden.

Kortom: er staat veel te gebeuren op provinciaal niveau, met grote gevolgen voor de boeren. Het is belangrijk dat we daar als groene boeren van ons laten horen. Maar hoe doe je dat? 

Hoe zorgen we ervoor dat bestuurders en beleidsmakers voldoende geïnspireerd zijn door groene boeren, dat ze het verhaal over duurzaam, natuurinclusief en/of biologisch(-dynamisch) boeren zeker niet vergeten, dat ze weten wat wij als koplopers in de landbouw al doen in de provincie? En hoe zorgen we ervoor dat dit in concreet beleid wordt omgezet zodat we ook in de toekomst door kunnen met een groene en duurzame landbouw?

Door samen met onze provinciegenoten op te trekken en onze krachten te bundelen, kunnen we gezamenlijk een sterk verhaal neerzetten. 

Doe daarom ook mee met onze online provinciale lobby sessie op 24 mei van 20.00 – 22.00. Daarin kijken we met professionele trainers hoe we op de meest effectieve manier een sterke lobby kunnen voeren. We willen kijken wie er al in de verschillende provincies actief zijn, en wie meer willen doen met lobby. Je kan kennismaken met boeren die in jouw regio zitten en met dezelfde onderwerpen bezig zijn en horen wat er nu al gebeurt.

In juni wordt nog een vervolgsessie gepland, ook in de avond. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een link voor deelname.

Groene groet,

Federatie van Agro-ecologische Boeren i.s.m. Caring Farmers. Weet je nog een andere ‘groene boer’ uit jouw regio die belangstelling heeft? Stuur de uitnodiging door!

aanmelden kan hier