7 december mediatraining voor ecologische boeren

Op donderdag 7 december van 13.00 tot 17.00 organiseert de Federatie van Agro-ecologische boeren samen met Caring Farmers een mediatraining voor boeren en woordvoerders van onze boerenorganisaties. Graag nodigen we jou daarvoor uit! 

Het onderwerp landbouw staat vol in de aandacht en is ook een groot thema tijdens de aankomende landelijke verkiezingen. Het is fijn als we de onderwerpen die belangrijk zijn voor onze bewegingen goed in de media kunnen krijgen zodat we nog meer maatschappelijke impact kunnen maken. Maar als boer of woordvoerder wil je wel goed beslagen ten ijs te komen. Zodat je de speerpunten van jouw organisatie samen met je eigen ervaringen helder en rustig kan verwoorden. 

In deze training besteden we aandacht aan de belangrijkste speerpunten van onze organisaties, de sleutelinzichten waar we ook in de politiek voor lobbyen. Hoe linken deze onderwerpen aan jouw persoonlijke ervaringen als boer? Het tweede deel van de training is een oefening in mediaoptredens: van een goede voorbereiding en afspraken met mediamakers tot oefenen met radiomicrofoons en tv-camera’s. 

Deze mediatraining wordt gegeven door twee professionele trainers van het bureau Wallaart & Kusse. De locatie van de training wordt nog bekendgemaakt. Deelname is gratis en reiskosten kunnen vergoed worden. 

Aanmelden kan hier. Er is beperkt plek. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan er plek is, dan vragen we je om een korte motivatie te schrijven en krijgen agroecologische boeren die zich in (willen) zetten voor de beweging voorrang.