Doe je mee als stagiair of mede-ondernemer op de Eemstadboerderij?

De tuinderij is in 2016 opgestart en is in hoofdzaak een CSA, maar levert soms ook aan derden, zoals het Voedselkollektief en soms aan wat lokale winkels en cateraars.

Er zijn steeds meer contacten in de wijk met relevante partijen zoals leerwerkbedrijf Land in Zicht en natuurboerderij de Brinkhorst, en ook steeds meer aandeelhouders raken betrokken en dragen bij.

De tuinderij heeft nu zo’n 40 aandeelhouders en teelt op een halve hectare zonder voorzieningen aan de rand van Vathorst/Hooglanderveen.

Om economisch rendabel te kunnen draaien in de huidige opzet zijn er zo’n 65 aandeelhouders nodig, en zal ook het teelt oppervlak iets uitgebreid moeten worden. We kunnen maximaal op 1 hectare telen en zo ruim 100 gezinnen van voedsel voorzien en, samen met nevenactiviteiten, uiteindelijk 2 tuinders/ondernemers van werk en (minimum) inkomen voorzien.

Over een paar jaar verhuizen we naar een permanente locatie (project ‘over de Laak’) met meer voorzieningen en mogelijkheden.

Doe je ook mee?

Voor gemeenschaplandbouw is een gemeenschap nodig, en om deze mooie doelen te realiseren hebben we hulp nodig. Ook jouw hulp.

Je kan bij ons stage komen lopen, we zijn SBB erkend, en zo kun in ruil voor je hulp een stukje formele bijdrage aan je opleiding krijgen, maar je kan ook op veel vrijblijvender manier bijdragen.

We kunnen hulp gebruiken op vrijwel alle vlakken van het opzetten en draaien van dit sociaal-maatschappelijke agro-ecologische en pionierende project (ja, dat zijn dus mooie woorden voor hoe zet je samen iets op met weinig middelen en veel idealen).

Wil je eens een idee uitproberen of ervaring opdoen met een bepaalde vaardigheid, zoals het opzetten van een gedegen teeltplan, een website beheren, een promotie actie organiseren, restaurant contacten leggen, administratie of een draagkrachtmeting? Kom maar op!

In ruil voor je hulp bieden we je dus een praktijk leerervaring, zodat ook jij straks beter in staat bent om de eigen plannen en idealen te verwezenlijken.

Daarnaast staat tuinder Jolke de Moel open voor een partnerschap. Voor een ondernemend persoon die samen met Jolke verder wil bouwen aan de basis die nu gelegd is en van de tuinderij een bloeiende onderneming wil maken liggen er kansen.

Voor iets meer informatie, zie onze (nieuwe!) website www.eemstadboerderij.nl en onze Facebook pagina Eemstadboerderij.

Je kan natuurlijk ook een mailtje sturen naar eemstadboerderij@gmail.com.