Meedenkers en doeners gezocht voor grootschalige kleinschaligheid

Gezocht: mensen die mee willen denken en doen aan een plan voor boerengemeenschappen oftewel grootschalige kleinschaligheid.

Idee is met meerdere zelfstandige boeren een groter stuk grond (minimaal 15 ha) bemachtigen, zodat de afzonderlijke bedrijfsvoeringen kleinschalig zijn, maar dat in afzet, logistiek, arbeid en materialen we de vruchten plukken van ‘grootschaligheid’ doordat de bedrijven echt dicht bij elkaar zitten. Daarbij biedt 1 grotere landschappelijke structuur meerwaarde boven een heleboel kleine bedrijfjes-met-hoge -natuurwaarde apart.

Kernwoorden: productieve duurzame landbouw-voedselbomen-natuur.
In Ede is ruimte zat: 2% van de Edese landbouwgrond zou genoeg zijn om alle inwoners van Ede van seizoensgroenten te voorzien!
Ik ben (voormalig) biologisch tuinder, met kennis van voedselbossen, en dus op zoek naar
* mensen die mee willen doen en denken in de omgeving van Ede, om tot een werkbaar overkoepelend plan te komen, daarmee de gemeente te verleiden en het uiteindelijk daadwerkelijk uit te gaan voeren.
* mensen die niet perse in Ede een toekomst zien zijn ook van harte uitgenodigd, omdat dit idee in principe overal toepasbaar is!

Als je mee wil doen, stuur dan even een mailtje naar info@omdetuin.nl dan regel ik een bijeenkomst.

Maria van Maanen