Melkveehouder gezocht!

Burgerboerderij de Patrijs neemt een gangbaar melkveebedrijf in Laren (Gld.) over met 70 koeien en 40 ha grond. Komende jaren schakelen we dit om naar een natuurinclusieve en agro-ecologische boerderij: we bouwen kunstmest en krachtvoer af, ontwikkelen kruidenrijk grasland, verrijken het landschap en sluiten kringlopen. Daarnaast wordt het een gemengd bedrijf met o.a. groenteteelt en akkerbouw. We produceren nu al onze eigen zuivel en kaas, en zetten deze af via onze verslokalen: vier onbemande winkels met een ruim (vers)aanbod: zuivel, vlees, eieren, groente, fruit, graanproducten en meer.

Voor dit initiatief zijn wij op zoek naar een melkveehouder met enkele jaren werkervaring in de melkveehouderij, die de verantwoordelijkheid pakt voor de melkveetak van het bedrijf. Je bent communicatief vaardig en zelfverzekerd. Je ben dagelijks (zelfstandig) bezig met het melken, voeren en verzorgen van vee, het signaleren van koesignalen, landwerk, etc. Maar je doet niet alles alleen: andere teamleden nemen melkshifts over, helpen met de plannen voor de transitie en helpen mee waar nodig.

Het bedrijf transformeert in de komende jaren van gangbaar naar agro-ecologisch, wat betekent dat er veel verandert. Je gaat flexibel om met deze veranderingen en helpt de transitie in goede banen te leiden: je neemt initiatief en je draagt vanuit je eigen kennis en ervaring bij aan de stappen die genomen moeten worden. We bieden: Een basissalaris in maatschap, kost en inwoning op de boerderij, werken in een gelijkwaardig team en een fantastische ervaring in de transitie naar een agro-ecologische burgerboerderij. Besluitvorming in het team gaat vanuit gelijkwaardigheid, gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

We zoeken iemand die op 1 december op de boerderij kan starten, en in de weken daarvoor al een aantal keer kan meewerken bij de huidige boer om het bedrijf te leren kennen.

Geïnteresseerd? Stuur een e-mail met je motivatie en ervaring naar Joanne!

joanne@depatrijs.eco