Nieuw! Mbo-opleiding Biologische teelt bij Aeres MBO Velp

We hebben groen licht, we mogen daadwerkelijk starten maar kunnen nog studenten gebruiken!

Velp, 26 juni 2024, als enige mbo in Nederland biedt Aeres biologisch (dynamische) opleidingen aan. Naast de biologische en biodynamische veehouderij- en teeltopleidingen bij Aeres MBO Dronten Warmonderhof is vanaf september 2024 ook de opleiding biologische teelt bij Aeres MBO Velp te volgen. En we gaan ook daadwerkelijk van start per 19 augustus.

Aeres MBO Velp start de nieuwe driejarige opleiding biologische Teelt. De opleiding is in niveau 3 BOL of BBL volgen. Samen met biologische ondernemers uit de regio leert men alles over de biologische teelt. Het eerste jaar is een brede oriëntatie op de teelt, alle sectoren komen aan bod; fruitteelt, groenteteelt/tuinbouw, akkerbouw en ook de teelt van vaste planten, bloembollen etc. Eén dag in de week is projectendag: dan gaat de school met alle studenten naar biologische bedrijven in de regio om daar te kneepjes van het vak te leren. Na het eerste jaar kan men zich verder verdiepen in een teelt naar keuze.

Op basis van vragen uit de praktijk gaan de toekomstige bio-telers aan de slag met de theorie én de praktijk. Vanaf dag één is iedereen zelf aan het werk in het veld, ook op reguliere schooldagen. Want door te doen leer je het beste! De Velpse school is naarstig op zoek naar mensen die zich een Groene Veranderaar voelen! Naast de reguliere vmbo/havo en mbo-student kunnen dat ook startende medewerkers van deze bedrijven zijn of zij-instromers!
Meer weten? https://www.aeresmbo.nl/velp/biologische-teelt

Voor meer informatie: 

Jacq Top, teamleider mbo, via j.top@aeres.nl of bel 088-020 5200
Sjakkelien de Kwaadsteniet, onderwijsontwikkelaar en docent, via s.dekwaadsteniet@aeres.nl of bel 06-1069 9020

Marjanne Eikelboom, PR & Communicatie, mail via m.g.buitenhuis@aeres.nl of bel 088-020 6250 Aeres MBO Velp,
Pinkenbergseweg 5f,  
6880 AH Velp 
088 – 020 52 00 
Website: www.aeresvmbo-velp.nl