Nieuwe aspirant bestuursleden stellen zich voor

Ook dit jaar zijn er verschillende nieuwe kandidaten om toe te treden tot het bestuur van Toekomstboeren. Yeva Swart, Michiel Mildner, Will van Twuijver en Laura Bello Cartagenalopen al een tijdje mee in kernteams, als aspirant bestuursleden of hebben zich aangemeld via de laatste oproep.

Met de ALV om de hoek, hoog tijd om de nieuwe aspirant bestuursleden voor te stellen.

Yeva Swart

Dag Toekomstboeren leden! Mijn naam is Yeva Swart. Ik ben al een aantal jaar lid van Toekomstboeren en sinds november actief als aspirant bestuurslid.

De afgelopen jaren heb ik op verschillende bedrijven gewerkt. Ik noem mezelf meestal een seizoensarbeider, omdat ik het zomerseizoen in Nederland werk en in de winter meestal in Frankrijk. De afgelopen twee seizoenen was ik met veel plezier in Friesland aan de slag. Dit najaar hoop ik een opleiding tot herder te gaan volgen, mits de pandemie daar geen stokje voor steekt.

Binnen het bestuur spreken vooral de internationale betrekkingen van Toekomstboeren en de uitwisseling van kennis op dat gebied me erg aan. Sinds November is er een wereld van wonderen tevoorschijn gekomen. Ik ben nu vooral actief in de jeugdgroep van de European Coordination Via Campesina (ECVC) namens Toekomstboeren en verder ook betrokken bij de ontwikkeling van het commons concept binnen het landproject, wat enorm bevalt. Ik hoop als aspirant bestuurslid dit jaar de tijd te kunnen nemen om te zien hoe de vork in de steel zit en wat ik voor Toekomstboeren nog meer zou kunnen doen.

Michiel Mildner

Beste leden van Toekomstboeren, Mijn naam is Michiel Mildner. Ik ben pas net lid geworden van toekomstboeren en was meteen enthousiast om in het bestuur te gaan vandaar dat ik nu aspirant bestuurslid ben. Tijd om mezelf voor te stellen!

Ik heb één jaar journalistiek gestudeerd in Utrecht en tijdens die studie kwam ik in aanraking met permacultuur. Er ging een wereld voor me open en het werd mijn grootste passie. Daarom ben ik de deeltijdopleiding van Warmonderhof gaan doen en ik zit nu in het eerste jaar. Via Warmonderhof kwam ik weer bij Toekomstboeren terecht en het begrip Agroecology dat perfect aansloot bij mijn ideeën over boeren in harmonie met de natuur. Binnen het bestuur wil ik me graag gaan bezighouden met de sociale media van Toekomstboeren, het schrijven van de nieuwsbrief en boeren portretten maken, en graag nieuwe ideeën inbrengen in de werkgroepen.

Will van Twuijver

Hallo Toekomstboeren! Mijn naam is Will van Twuijver en sinds afgelopen september draai ik als aspirant bestuurslid mee bij Toekomstboeren.

Ik zit momenteel in het laatste jaar van de deeltijdopleiding van de Warmonderhof en heb een achtergrond als ontwerper en de afgelopen jaren veel projecten en onderzoek gedaan rondom grassroots participatie in voedselsystemen. Via deze weg ben ik erachter gekomen dat veel van de oplossing en kansen voor een duurzamere samenleving in de landbouw te vinden zijn. Maar hier zijn wel veel nieuwe boeren voor nodig!

Daarom zou ik mij binnen Toekomstboeren graag willen inzetten om te kijken hoe de leden makkelijker betrokken kunnen raken binnen de vereniging en om kennisuitwisseling op het gebied van praktijkvernieuwingen te stimuleren. Vooral kleinschalige mechanisatie is een thema waar ik mee aan de slag wil gaan. Verder beantwoord ik sinds september de emails en update ik de website. Daar ga ik ook graag mee door!

Laura Bello Cartagena

Beste Toekomstboeren, mijn naam is Laura Bello Cartagena en ik ben sinds januari aangehaakt bij de vereniging als aspirant bestuurslid. Ik heb zowel een theoretische als praktische achtergrond in milieubestuurskunde, permacultuur en agro-ecologie. 

Momenteel werk ik met als docent bij het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling dat verbonden is aan de Universiteit Utrecht. Ik verzorg onderwijs voor de bachelor Global Sustainability Science en de master Sustainable Development. Voor beide geef ik (o.a.) les over duurzame voedselsystemen en milieu-ethiek. Ook houd ik me bezig met onderzoek naar kennis co-creatie als voorwaarde voor het bevorderen van de agro-ecologische transitie van onze voedselsystemen.  

Ik ben gefascineerd door de onlosmakelijke verbondenheid tussen agro-ecologie en participatief actieonderzoek. En heb in de vereniging Toekomstboeren daarin een tweede thuis gevonden.   Momenteel ben ik binnen de vereniging betrokken bij de werkgroep landbouwvernieuwingen. Ook ben ik betrokken bij een onderzoeksgroep van de Federatie van agro-ecologische boeren, die zich bezighoudt met het versterken van de verbindingen tussen agro-ecologie als praktijk, wetenschap en sociale beweging. Hier zou ik graag mee doorgaan. Tot slot hoop ik in de loop van mijn betrokkenheid mijn mogelijke bijdragen verder te kunnen verkennen.