No-dig news

Welkom! Op deze pagina met allerlei nieuws rondom no-dig. Omdat we een internationale stagiaire hadden is de pagina deels in het engels. Is dat een probleem voor je? Laat het ons weten dan maken we een vertaling.

Wat is no-dig? Hoe leg je bedden met karton en compost aan? Tajudeen beschrijft het in deze film, gebaseerd op zijn bezoeken aan no-dig tuinderijen in Gelderland:

Toekomstboeren stagiair Tajudeen ging langs bij tuinderij het Lichtveen (Bennekom), Zelfoogsttuin de Brouwketel (Huissen), Het Heerlijke land (Nijmegen), Bodemzicht (Nijmegen), tuinderij de Mijmering (Arnhem), Gelukkige Groentes (Malden), pluktuin de Basis (Wageningen) en CSA de Wilde Peen (Ede). Hij hielp mee, sjouwde kruiwagens compost de bedden op en hielp de bedden mooi recht maken. Ondertussen stelde hij vragen. Van die interviews maakte hij dit uitgebreide wetenschappelijk ingestoken verhaal.

Om ons als boeren ook van licht leesvoer te voorzien hebben we daarnaast een mooie foto blog gemaakt, waar je de tuinderijen en systemen van je collega’s kunt spotten:

Ook hebben we een meer uitgebreide film over het opstarten van no-dig tuinderijen. Die werd gemaakt door Adam, zelf ook een no-dig tuinder in Arnhem. Daarin vind je info over de techniek, voor- en nadelen, en het starten van tuinderijen:

Met dank! Aan alle geïnterviewden, aan WUR stagiair Tajudeen, aan tuinder & filmmaker Adam Chapman, aan de werkplaats voor agroecologie via het Re-root the food project en aan het Bridging Generations in Agroecology (BAG) project.

Menu