Onderzoek

Onderzoeksrapport: Grond van Bestaan: Land voor nieuwe en agroecologische boeren. (Toekomstboeren en Transnational Institute, 2019). De grondproblematiek rondom landbouw speelt in heel Europa maar in Nederland is de situatie toch behoorlijk nijpend. In dit onderzoeksrapport lees je hoe dat precies zit en ontrafelen we cijfers van de kwetsbare positie van de (toekomst)boer in het Nederlands grondbeleid.

Onderzoeksbrochure: Pachten bij de gemeente en boeren in gemeenschap. (Toekomstboeren en Wageningen Universiteit). Hoe kan je duurzaam pachten bij gemeenten of je landbouw initiatief via de commons organiseren? We maakten er een brochure van. Lees meer.

Publicatie: Eerlijk loon! Solidaire betaling en andere boereninitiatieven. (Toekomstboeren, Het CSA Netwerk en de Wageningen Universiteit, 2020). Elske Hageraats, tuinder bij de Ommuurde Tuin, ging bij boeren langs, opzoek naar boereninitiatieven voor een eerlijk loon. Ze schreef er een boekje over met uitgewerkte, praktische voorbeelden die boeren zelf kunnen gebruiken om een eerlijk loon te gaan genereren. Lees meer of bestel hier

Menu