Op Beemster Klei zoekt een medewerker in de biologische snijbloementeelt

Op Beemster Klei is een biologisch gecertificeerde snijbloemenkwekerij in Middenbeemster (NH). Op ruim 2,5 hectare telen wij een breed assortiment bloemen vanuit zaad, van vaste planten en van heesters. Dit doen wij deels op een vast perceel voor de vaste planten en tunnelkassen, maar draaien met de zaaibloemen ook mee in het bouwplan het akkerbouwbedrijf. De biologische bloemen worden via verschillende kanalen afgezet, zoals bloemisten, groothandel, veiling en online-bloemist bloomon e.d. Directe verkoop aan consumenten gebeurt niet. Aan de productiekant houden we veel in eigen hand, zoals het vermeerderen van de vaste planten. 

Wat vragen wij?
– Iemand die een groot deel van het bloemenseizoen mee wil maken (april t/m ongeveer half oktober). Kortere periode in overleg.
– Zowel fulltime als parttime zijn er mogelijkheden. – Ervaring met biologische tuinbouw of bloementeelt zijn een pré, maar met de juiste mentaliteit, doorzettingsvermogen en interesse in de biologische bloementeelt is veel te leren. 

Wat bieden wij? – Een werkplek binnen een deel van de biologische sector waar nog veel te ontdekken is en die volop in beweging is.
– Een werkplek met veel afwisseling; van het vermeerderen van vaste planten en zaaien van bloemen tot het verkoopklaar maken van de bloemen. En alles wat daartussen moet gebeuren. In het hoogseizoen (half mei tot eind september) ligt het zwaartepunt op oogsten en verwerken.
– Wij geloven meer impact te hebben door via de tussenhandel af te zetten en daarom met wat grotere aantallen werken. Alles met behoud van de menselijke maat, kwaliteit en ruimte voor het ambacht van tuinder. Wij werken met een klein en gedreven team. 

– Beloning op basis van CAO Open Teelten en gerelateerd aan kennis en ervaring. 

Kijk voor meer informatie op onze website www.opbeemsterklei.nl of neem bij vragen of meer informatie gerust contact via julian@opbeemsterklei.nl