Op zoek naar 0.5 hectare voor regeneratieve tuinderij!

Hoi!

Wij zijn op zoek naar een perceel waarop wij een kleinschalige regeneratieve tuinderij willen opstarten in de omgeving van Amsterdam of Gooi en Vechtstreek.

Waar: Omgeving Amsterdam, Gooi- en Vechtstreek
Grootte: 0,5 hectare
Wat: tuinderij met één- en meerjarige gewassen, (0,2 ha tuin, 2 demonteerbare kassen (+/- 6x20m), schuur voor koeling (4m2), wasstraat en opslag, droogtoilet, parkeerplaats voor +/- 6 auto’s), een verplaatsbare keet / unit
Lengte contract: Minimaal 5 jaar met optie tot verlenging
Start: januari 2023

Ons plan:
We gaan groentepakketten verkopen aan mensen uit de buurt, inclusief recepten. Zo weten mensen precies wat je kunt koken met de seizoensproducten uit onze tuin. Door producten rechtstreeks uit de tuin aan de lokale gemeenschap te bezorgen, dragen wij bij aan het verkorten van de voedselketen. Daarnaast gaan we rondleidingen geven in de tuin om mensen kennis te laten maken met deze nieuwe manier van landbouw en inzicht te geven in wat je kunt doen om bij te dragen aan een gezond voedselsysteem.

Tot slot gaan we midden in de tuin kookworkshops geven. Hiermee willen we mensen stimuleren om meer met seizoensgebonden producten te koken. Mensen kunnen zelf hun groenten en kruiden plukken waarmee we samen gaan koken en eten.

Ben jij of ken jij iemand die samen met ons wil bouwen aan een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem? Dan horen wij dat graag.

Groeten,
Fabio (0618341424) & Anna (0612547222)
onzegroenteboer@gmail.com