Opleiding – start een rendabele zelfoogsttuin

In de afgelopen jaren hebben wij rondom Nijmegen twee zelfoogsttuinen opgezet, dit jaar telen wij daar voor 550 leden groenten, kruiden en bloemen. Wij hebben daar vanuit tuinders & ondernemers uit onze omgeving ook al vaker vragen over gekregen. Vragen als: – Hoe werven jullie voldoende leden? – Hoe zorg je voor een goed inkomen? – Hoe organiseer je je onderneming en tuin efficiënt? Omdat we merken dat er vanuit bestaande zelfoogsttuinen maar ook nieuwe startende initiatieven vragen voor kennis en ondersteuning kwamen hebben wij een 6-daagse opleiding omtrent dit onderwerp gerealiseerd. Middels deze opleiding willen wij startende initiatieven een vliegende start geven met een laag risico en bestaande initiatieven in staat stellen om zich verder te ontwikkelen.

Wie zijn wij? Gelukkige Groentes bestaat uit een team van 4 zij-instromers, de twee ondernemers (ikzelf en Jorian) hebben een verleden in het bedrijfsleven. Door deze kennis & ervaring merken we dat we anders naar onze onderneming kijken dan tuinders & ondernemers om ons heen en we geloven er ook in dat onze achtergrond enorm helpt bij het succes van Gelukkige Groentes. In eerdere advies gesprekken met tuinders concluderen we vaak dat de traditionele tuinders opleidingen en cursussen te weinig aandacht hebben voor de ondernemende & bedrijfsmatige kant van een tuin. Wellicht vindt je het ook helemaal niet leuk, maar toch is het een essentieel basisblok van je onderneming.

Wij geven al een aantal jaar cursussen maar gaan onze kennis over het draaien van een zelfoogsttuin nu breder delen, dit betekent dat we onszelf helemaal bloot geven in in hoe we werken, wat onze filosofie daarbij is en hoe we dit organiseren. Voor wie daarvan denkt te kunnen leren wil ik je uitnodigen ons aanbod voor de opleiding te bekijken op gelukkigegroentes.nl 

Tot snel!

sam@gelukkigegroentes.nl