OPROEP deelname onderzoek naar arbeidsexploitatie in de landbouw

De Jonge Boeren Articulatie van ECVC, de Europese tak van onze moederbeweging La Via Campesina, doet onderzoek naar de behoeften en werkomstandigheden van beginnende en jonge boeren en landwerkers in Europa.

Er is weinig data of recent onderzoek beschikbaar over de situatie van jonge boeren, vooral als het gaat om de arbeidsexploitatie waar vele jonge boeren mee te maken krijgen in hun zoektocht naar kennis en ervaring.

Wij zijn daarom op zoek naar deelnemers onder de veertig die hun ervaringen willen delen over hoe ze in de landbouw zijn begonnen, wat ze motiveerden en wat zij vinden dat anders zou kunnen.

We zijn in het bijzonder op zoek naar mensen met een migratie-achtergrond en/of die onderdeel van LGBTQIA+ gemeenschap zijn.

Als je hier meer over wil weten over dit project, kan je mailen met Yeva (info@yevaswart.com) of direct met Hattie van de Land Workers Alliance als je mee wil doen met een interview (hahammans@gmail.com).


Het onderzoek wordt uitgevoerd met hulp van de onderzoekers Priscilla Claeys and Barbara Van Dyck van Coventry University. Ervaringen en persoonlijke informatie worden met aandacht en zorgvuldigheid behandeld en geanonimiseerd voor intern gebruik.