Oproep: Toekomstboeren gaat naar de Europese CSA conferentie!

Dit najaar organiseert Urgenci de derde Europese CSA conferentie in, Tjsecho-Slowakije. En Toekomstboeren gaat er heen! Samen met kersverse csa houder Jolke de Moel van de Eemstadboerderij in Amersfoort. Op de conferentie kijken we naar wat er allemaal al bereikt is, maar ook naar de obstakels die er nog liggen.

Van 16 tot 18 september ontmoeten we andere boeren, csa houders, beleidsmakers, belangenbehartigers en anderen die zich met csa bezig houden. Het doel is om een gezamenlijke visie te schrijven voor korte ketens die bijdragen aan voedsel soevereiniteit in Europa. Daarnaast is het de bedoeling om thema’s te definiëren waar in de toekomst op gefocust zal worden. Ook wordt er gekeken hoe de organisatie en structuur van het Europese CSA netwerk (Urgenci) sterker gemaakt kan worden.

Om alle Toekomstboeren goed te vertegenwoordigen zouden we heel graag van de csa houders onder jullie horen! Wat zijn jouw successen, en wat zijn de dingen waar je tegen aan loopt? We zouden het heel leuk vinden om jullie te spreken en alle kennis, ervaring en vragen mee te nemen naar Ostrava, om daar te delen met de andere deelnemers. Misschien in de vorm van een artikel, of filmpje, of iets anders creatiefs. Lijkt dat je leuk? Stuur een mailtje naar Jildou van Toekomstboeren op jildoufriso@hotmail.com. We hopen van je te horen!

Je kunt het programma bekijken op ostrava.urgenci.net.