Ter overname aangeboden: kleinschalige biologisch gecertificeerde tuinderij van ruim 1 hectare met zelfoogsttuin in het midden van het land.

Wij zijn onze tuinderij 6 jaar geleden begonnen vanuit het niets en hebben in die jaren een goedlopend kleinschalig bedrijf neergezet dat we gaan verlaten om een andere droom na te jagen.

 We zoeken een enthousiaste opvolger / een enthousiast opvolgersduo om de tuinderij voor de zelfoogst voort te zetten. Er is een goede basis om op door te bouwen. Er is een trouwe en nog steeds groeiende klantenkring van zelfoogst-aandeelhouders (seizoen 2021: 160 aandelen). En het land heeft de potentie om in totaal ongeveer 250 aandeelhouders te voorzien.

Daarnaast hebben we een club trouwe vrijwilligers die ons helpen op de tuin. En in 2020 is een stichting-in-oprichting aangesloten met betrokken zelfoogsters.

Naast de zelfoogsttuin is er ook een mogelijkheid om onze wekelijkse zaterdagmarkt in Woerden over te nemen. De marktplek is onderdeel van een streekmarkt en heeft een trouwe klantenkring.

Zowel de tuin als de markt bieden afzonderlijk een gezond deeltijd inkomen.

De tuinderij ligt middenin het weidse polderlandschap nabij Woerden, klei op veen. Aan water geen gebrek. Geen (tunnel)kas, wel broeibakken voor de opkweek. Schuur met koelcel, voldoende bergruimte.

De tuin ligt aan het erf van een grote recreatieboerderij waar veel bedrijvigheid is. Er is een goede verstandhouding met eigenaar/bedrijf en we proberen elkaar waar mogelijk te ondersteunen. Er bestaat een mogelijkheid voor groepsrondleidingen en activiteiten via dit bedrijf.

Ook samenwerking met een zorg-organisatie op het zelfde terrein behoort tot de mogelijkheden. Materialen/machines/bedrijfsbus in overleg over te nemen.

Van de tuinder wordt verwacht dat deze bezit over een gezonde dosis teeltinzicht, verantwoordelijkheid en klantgerichtheid. Idealiter wordt gezocht naar een tuindersduo, maar we komen ook graag met je in gesprek als je (nog) geen partner hebt. In de overname wil de stichting-in-oprichting graag mee denken in de toekomstige organisatievorm, zodat een duurzame opvolging mogelijk is.

We willen ons bedrijf graag ‘warm’ overdragen zodat de opvolging soepel verloopt voor iedereen. We zoeken een opvolger die vanaf voorjaar 2021 kan meedraaien en vanaf de zomer periode grotendeels zelfstandig de tuin voortzet. Daarna zal de volledige overdracht voor 2022 plaatsvinden.

Reacties voor 31 Januari 2021 verzenden naar: info@tuinderijdegroenteboer.nl

Telefoon 0655056552 (Frank)

Zie ook www.tuinderijdegroenteboer.nl

We horen graag van je en maken je graag nóg enthousiaster voor deze unieke plek 🙂